Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 15 мая 2024
17:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Пилотный проект доказывает связь ухудшения здоровья населения с экологией

Пилотный проект доказывает связь ухудшения здоровья населения с экологией
Запропонований до розгляду урядовими структурами, розроблений фахівцями Управління навколишнього природного середовища Дніпродзержинської міської ради із залученням провідних науковців та експертів, за ініціативи міського голови Ярослава Корчевського, Пілотний проект виходу Дніпродзержинська з екологічної кризи на 2011-2013 роки містить значну доказову базу зв’язку погіршення рівня та якості життя населення міста з екологічним контекстом.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», проект містить інформацію щодо стабільно високого зростання впродовж останніх п’яти років захворюваності населення міста на злоякісні новоутворення, хвороби ендокринної системи, серцево-судинні хвороби та алергії.
Ці показники захворюваності вищі загальнодержавних і обласних та мають постійну тенденцію. Зокрема, захворюваність населення міста на рак легенів на 40% вища, ніж в інших промислових містах України.

Прослідковується досить тісна кореляційна залежність між рівнем онкозахворюваності та наявністю канцерогенного фактору у складі викидів промислових підприємств.

Дані імунологічного обстеження, проведеного у Баглійському районі міста (найбільша промислова зона), вказують на наявність набутого імунодефіциту: у 30% обстежених вміст свинцю в крові перевищує норму.

За результатами аналізу медико-статистичних даних, стан здоров’я населення Дніпродзержинська характеризується як незадовільний.
Пілотний проект містить декілька екологічних програм щодо мінімізації впливу антропогенних факторів на здоров’я населення.

Довідка: За даними Пілотного проекту виходу Дніпродзержинська з екологічної кризи на 2011-2013 роки, середня тривалість життя мешканців міста складає 66,6 років (жінок – 72,7 роки, чоловіків – 60,7 років). Середня тривалість життя по Україні – 68,6 років.
Gorod.dp.ua на Facebook.


мих  (30.07.10 21:04): Дзержинский лучше не скажешь, браво, полностью с тобой соглашусь я надеюсь под этими словами подпишутся большая часть горожан БРАВО. Ответить | С цитатой
Д.Дзержинский  (29.07.10 09:30): X лет и Y денег потрачено на доказательство очевидных вещей: если дышать отравленным воздухом, подвергаться воздействию радиации, пить отравленную воду, есть некачественные и отравленные продукты, жить в загаженных кварталах, мёрзнуть зимой от плохого отопления, не иметь 9 лет горячей воды, - здоровье будет ухудшаться... Спасибо! Теперь на выделенные (возможно) гранты выпустим листовки по борьбе с загрязнением экологии, проведём семинар и конференцию, наградим памятными грамотами лучших борцов за экологию... и будем подыхать дальше Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте