Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 14 мая 2024
20:06

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

9 канал: Как проходил визит Патриарха в Днепропетровск

4:18 / 18.97 Mb
Значимість приїзду Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Дніпропетровська підкреслювали чисельні пости міліції та суворі перевірки усіх, хто наближався до святійшого. Нам навіть здалося, що Президента у нас охороняють не так ретельно. Утім усі подібні думки зникли, ледь Патріарх ступив на нашу грішну землю.

Святійший Партіарх Московський і всієї Русі Кирило:

- С особым чувством радости и удовлетворения я ступил на землю Днепропетровска, славную своей историей и славную своим настоящим.

Дніпропетровськ давно чекав на візит справжньої опори сучасного православного світу. Проте у декого приїзд патріарха викликав зовсім не високі почуття. Про невдоволених у прес-службі Святійшого знають, але ставляться до них спокійно, навіть зі співчуттям.

Протоієрей Володимир, керівник прес-служби Партіарха Московського і всієї Русі Кирила:

- Болезни развиваются по-разному. Но обычно так: сначала симптомы, потом заболевание, потом пик заболевания, а потом начинается ремиссия и выздоровление. Вот этот пик болезни раскола украинского народа и украинской церкви прошёл. Ещё отдельные очаги побаливают, но, я думаю, выздоровление скоро наступит.

А от для всіх, не уражених інфекцією розколу, свято не зіпсувало ні захмарене небо, ні те, що до Патріарха нікого не пускали. Їм достатньо було дихати одним повітрям зі Святійшим, ступати по тій самій землі. Та й сонце скоро визирнуло з-за хмар.

Сергій, мешканець міста:

- Для меня это большой праздник и удача – увидеть воочию и вблизи первое лицо Православной Церкви.

Після аеропорту Патріарх Московський і всієї Русі Кирило відвідав єпархію зустрівся з вірянами у Свято-Троїцькому соборі.

Святійший Партіарх Московський і всієї Русі Кирило:

- Будем молиться о процветании Украины, будем молиться о процветании всей исторической Руси, дабы Господь сохранил братские народы в единомыслии, братском сотрудничестве, в сознании своего общего духовного единства.

І хоч як старалась охорона Святійшого, сам патріарх радо спілкувався з прочанами. Особливо з наймолодшими з них. Зі Свято-Троїцького собору почт Кирила відправився до Севастопольського парку, аби покласти квіти до монументу героям російсько-турецької війни. Далі Святійший патріарх зустрічався з працівниками Південного машинобудівного заводу імені Макарова, з пацієнтами та персоналом обласної лікарні імені Мечникова, зі студентами. Провів літургію у Свято-Преображенському соборі. Утім насичений графік Патріарха Московського і всієї Русі не зміг позбавити дніпропетровців найголовнішого – враження причетності до дуже важливої події та надії на торжество духовності. Адже традиції Православ`я, переконаний Святійший, у нашому краї міцніші, ніж ми самі вважаємо.

Святійший Партіарх Московський і всієї Русі Кирило:

- Я хотел бы от всего сердца пожелать всем жителям Днепропетровска и области хранить эту дивную и великую и таку необходимую для человеческого бытия традицию крепкой веры и прочных знаний.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте