Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
08:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Прокуратура взяла под контроль должников электроэнергии

Прокуратура взяла под контроль должников электроэнергии
mpgu.ucoz.ru
Прокуратурою взято на контроль питання сплати ДМП ВКГ «Дніпро-ЗахіднийДонбас» та КП ДОР «Аульський водовід» заборгованості за спожиту електроенергію.

Враховуючи те, що водопостачання області знаходиться під загрозою, через значну заборгованість із сплати за спожиту електроенергію підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства, 15 березня 2010 року у прокуратурі Дніпропетровської області пройшла розширена нарада із зазначених питань за участю як боржників так і керівництва ВАТ ЕК «Дніпрообленерго».

Наразі, найбільшими боржниками за електроенергію є ДМП ВКГ «Дніпро-ЗахіднийДонбас», який заборгував 35,9 млн. грн. і КП ДОР «Аульський водовід», заборгованість якого перевищує 79 млн. грн., що ставить під загрозу водопостачання та водовідведення міст та районів області і створює соціально напругу серед населення та може негативно вплинути на санітарно-епідеміологічний стан у регіоні.

Основною причиною такої заборгованості є низький рівень розрахунків споживачів за покупну воду. За інформацією керівництва підприємств, рівень сплати за покупну воду ДМП ВКГ «Дніпро-ЗахіднийДонбас» склав 72%, а КП ДОР «Аульський водовід» - 45,5%.

Враховуючи викладене, прокуратурою області з залученням фахівців контрольно-ревізійної, державної податкової служб та фахівців інших контролюючих органів розпочато перевірки проведення повноти надходження та законності використання коштів, які надійшли як розрахунки споживачів за покупну воду, ефективності здійснення претензійно-позовної роботи підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, спрямованої на погашення дебіторської заборгованості.

Особливу увагу буде приділено також питанням формування ціни на реагенти (хлор, коагулянти, що використовуються для очищення води), яка з початку 2009 року значно зросла.

Органами прокуратури встановлено, що в період травня – червня 209 року відбулося підвищення ціни на воду, яка відпускається підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-ЗахіднийДонбас» - з 2,39 грн. за 1 м куб до 2,56 грн. та «Аульський водовід» - з 0,73 грн до 0,95 грн.

Але не зважаючи на підвищення цін на воду, органами місцевого самоврядування міст Дніпродзержинська, Першотравенська, Синельникове та смт. Верхньодніпровська, не було прийнято рішення, щодо підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення як не було проведено і відшкодування різниці в тарифах за послуги водопостачання та водовідведення підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства міст Дніпродзержинська та Першотравенська не здійснювалось.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зачем вам мое имя  (14.03.10 19:26): РЕАЛИСТ вы просто тупой))) Прежде чем давать коментарий проконсультируйтесь у психиатра. Время неврастеников-героев давно прошло. А если вы последние деньги отдаете за услуги ЖКХ, придумайте сами как будете называться... Ответить | С цитатой
НАЛОГОВАЯ АНД  (14.03.10 06:09): Да нас уже достали ваши контроли, своих дел полным полно! Задрала эта "власть имущих и и вечно оскорблённых"!... Ответить | С цитатой
a  (13.03.10 06:38): а по русски? а то ниасилил Ответить | С цитатой
фяка  (12.03.10 22:37): Реалист, а нардепы платят? у народа просто отключают - этот "механизм" год как отработан. Ответить | С цитатой
Волошка  (12.03.10 22:15): А при чем здесь прокуратура? Энергетика в частных руках. Или активно оказывают помощь тем, кто на Канарах? Придумайте новую цену на паршивую энергию и посмотрите, сколько будет проплаты. Заметьте, "прокуратура взяла под контроль" не качество производимой продукции, не своевременность поставок, а проплату. Пусть сделают такую же цену, как за кордон отправляют, тогда не надо будет так напрягаться. И вода будет значительно дешевле и качественней. Им бы заинтересоваться поставками продуктов питания, обуви и одежды опасной для здоровья людей. В магазины уже нельзя зайти-вонь стоит от кожаного товара. Ответить | С цитатой
Дом Базиль  (12.03.10 20:18): Немного не по теме. Но...
Облэнерго - большая наглая бестолковая контора. Чтоы ЧП взять счет на оплату 150 кВт электроэнергии, а это нужно делать ежемесячно строго в назначенный день, нужно потратить весь рабочий день на стояние в очереди. Перевести эту процедуру на современную основу, я имею в виду сдачу акта и получение счета через интернет, и можно сократить пол-здания!
Ответить | С цитатой
Кот Матроскин  (12.03.10 17:46): Вороги...((( Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте