Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
02:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Минулого року споживчі ціни на Дніпропетровщині зросли на 8%

Минулого року індекси споживчих цін у Дніпропетровській області зросли на 8%, і це — найменший показник серед областей України. Такі дані оприлюднив Державний комітет статистики України (Держкомстат) на своєму офіційному інтернет-сайті.

Як повідомив Держкомстат, найбільше підвищилася вартість продовольчих товарів — на 9,8%, а найменше — непродовольчих (0,1%).

За інформацією Держкомстату, найсуттєвіше за останні п’ять років ціни на споживчі товари на Дніпропетровщині зросли в 2004-ому році (на 12,7%), а найменш відчутно — у 2002-ому (на 2%).

У цілому по Україні, за повідомленням Держкомстату, за 2005 рік ціни зросли на 10,3%, причому найбільше їх підвищення було зафіксоване в Київській, Сумській та Луганській областях (на більш ніж 12%).

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», на Дніпропетровщині найсуттєвіше зростають ціни на м’ясну і молочну продукцію. Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва повідомила на засіданні Політичної ради при голові облдержадміністрації 5 грудня.

«Індекс споживчих цін — він в нас у два рази нижчий від середнього по Україні і втричі нижчий, ніж в Донецькій і Запорізькій областях, на які ми за цими показниками рівняємося, але тут іще багато питань… Ми бачимо, що у нас такі продукти, як м'ясо (яловичина і свинина), а особливо — сметана, молоко і сир — вони зростають більшими темпами, ніж навіть в середньому по Україні», — зазначила Надія Дєєва.

Довідка: Протягом жовтня цього року на Дніпропетровщині знизилися середні рівні торгівельних надбавок на сім видів продуктів харчування. Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України (Мінекономіки). За даними Мінекономіки, зниження торгівельних надбавок відзначалося на борошно вищого ґатунку (на 2,8%), вермішель (4,2%), крупу гречану (3,6%), крупу манну (2,6 %) рис (3,3%), яловичину (2,3%) та олію (2,4%).
Gorod.dp.ua на Facebook.


777  (11.01.06 22:03): W - на +, класс!!! Ответить | С цитатой
W  (11.01.06 16:56): Ага, средняя температура по больнице - нормальная (с учетом морга)... Ответить | С цитатой
экономист  (11.01.06 16:07): А что бензин это 100% стоимости товара? Бензин в 2 раза - товары на 20-30% не больше. Складывается впечатление, что все тут экономисты и умеют считать. Статистика наука точная. Все усредняет и вычислает. "Не принимайте нас за идиотов". А кто вы? Ответить | С цитатой
olk  (11.01.06 14:38): Лучше бы молчали, что ли...Интересно, кто-нибудь в это верит? Бензин ведь подорожал не на 9%, как же цены, куда входят и затраты на доставку, увеличились всего на 8%??? Бред какой! Ответить | С цитатой
Сергий  (11.01.06 14:03): Блевать хочется от такой "статистики"... Вообще людей за идиотов принимают... :((( Ответить | С цитатой
Мюнхаузен  (11.01.06 12:51): Да , почти поверил ! А на 30% слабо ? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте