Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 28 июня 2024
09:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Парк Писаржевського став справжнім лихом

Парк Писаржевського, що знаходиться в Кіровському районі Дніпропетровська, за останні чотирнадцять років став справжнім лихом для жителів навколишніх будинків. Крім того, що він майже повністю засмічений, не освітлюється і в ньому не має жодної лавки, сквер заріс амброзією. Можна із впевненістю сказати, що парк став розсадником алергії.

В будинку, який розташувався неподалік від парку Писаржевського, Валенина Василівна мешкає майже сорок років, стільки ж часу існує і сам парк. І завжди він, за її словами, був зеленим куточком, в якому любили відпочивати люди з усієї околиці. Рядом — проспект Кірова та вулиця Героїв Сталінграда. Навкруг жвавий рух, а у парку завжди прохолодно, були лавки та стежки, де можна гуляти з дитиною, — сумно згадує літня жінка. Теперь все змінилось. Парк засмічений, навкруг одноразовий посуд, скляні та пластикові пляшки, а біля пам«ятника великого вітчизняного науковця, ім«ям якого названо парк, величезне звалище.

Відпочиваючих в унікальному сосновому парку мало. В основному це перехожі, ті, що не реагують на пилок амброзії. Рослина цього літа заполонила майже весь парк і отруює життя тисячам мешканців навколишніх будинків, в тому числі і сім'ї Валентини Василівни. Те, що боротися зі сміттям — справа безнадійна, люди вже давно зрозуміли. Декілька разів влаштовували суботники, та марно. До того ж комунальні служби та районна влада залишаються байдужими. На проблему з амброзією вони також не реагують.

В районній санстанції, на звернення Валентини Василівни відрізали: траву не косимо, а коли зверталась в Кіровський райвиконком, то слухала грубі відповіді секретарки заступника голови. Нарешті отримала відповідь. Зрозуміла жінка одне — в цього відповідального працівника і так повно роботи на різних інших об«єктах, які теж потребують відповідальності. Значить, треба чекати, коли з«явиться час. І чекає тепер Валентина Василівна, коли буде цей час і коли відцвіте амброзія. Останнє, мабуть, станеться швидше, — сумно розмірковує жінка.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (03.09.05 18:24): Этоже наша культура-как мы все загадили .Я слышал,что тут
раньше кладбище было-это неуважение к умершим и к нашей
истории. Пытался,хоть немного мусор убрать. А куда сыпать?
Попробовал в мусорный ящик-так от дворничихи такой нагоняй
получил,еле ноги унес. Без помощи комунальных служб не
обойтись-ЖЭК в двух шагах,а толку,они сами от амброзии недели
две,как избавились,даже окон в управлении ,со стороны парка не
видно было.
УВАЖАЕМЫЕ ВЛАСТИ РАЙОНА,ГОРОДА,ОБЛАСТИ,ПОМОГИТЕ НАВЕСТИ ПОРЯДОК!!!
Ответить | С цитатой
Владимир  (03.09.05 13:09): В амброзии большой беды не вижу: а)не аллергик; б)при желании двое-трое заинтересованных пенсионеров вполне могли бы пока амброзия еще не цвела выполоть ее вручную. Именно так я сам выпалываю в этом парке будяк и чертополох (то что мешает мне) и никому не жалуюсь.
Другое дело - мусор. Он ведь: а)не сам по себе растет и б)его недостаточно собрать - нужны урны, баки и вывоз.
Считаю что наши власти (пусть сами разбираются - кто именно) наплевательски относятся и к людям и к своим обязанностям, убирая и ремонтируя только центр и бросая на произвол все что мало-мальски "окраина".
В сосновой части парка проблема уже не стоит так остро - убирает и расчищает (пусть и не идеально) некая религио
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте