Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 24 июня 2024
15:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Хлібороби Дніпропетровщини зібрали 2 мільйони тонн зерна

1 серпня голова облдержадміністрації Юрій Єхануров побував на полях дослідного господарства „Дніпро”, що в Дніпропетровському районі. Там йому подарували сніп з колосків нового врожаю, як символ того, що в нашій області вже намолочено 2 млн. тонн зерна. Губернатор зазначив, що Дніпропетровщина другою в Україні (після Одещини) зібрала 2 мільйони тонн зерна.

Юрій Єхануров поспілкувався з хліборобами і вручив найкращому комбайновому екіпажу грошові премії. Він сказав, що хлібороби Дніпропетровщини зібрали вагомий урожай ранніх зернових культур. Обмолочено 690 тис. га зернових, це 84% від усієї площі. Намолочено 2 млн. тонн зерна, урожайність становить 28,7 ц/га, озимої пшениці – 35,0 ц/га. Отриманий валовий збір зерна дасть можливість забезпечити 100-відсоткову потребу області в продовольчому зерні (250 тис. тонн), розрахуватися з населенням за оренду землі і майнових паїв (300 тис. тонн), забезпечити потребу області в зернофуражі (900 тис. тонн).

В сільгосптоваровиробників області є повна можливість забезпечити себе високо кондиційним насінням.

Станом на 1 серпня поточного року хлібороби Нікопольського району звітували про закінчення збирання ранніх зернових культур. З площі 48,3 тис. га намолочено 166,1 тис. тонн зерна із середньою врожайністю 34,4 ц/га, в тому числі пшениці – по 41 ц/га. Це один з кращих показників по області. Закінчують збирання ранніх зернових господарства Криворізького, Васильківського, Покровського і Томаківського районів.

В цілому по урожайності ранніх зернових культур перші місця займають Новомосковський (35,6 ц/га), Нікопольський (34,4 ц/га), Царичанський (33,0 ц/га), Петриківський (32,9 ц/га) райони.

Кращих показників на збиранні ранніх зернових культур досягли господарства ТОВ АФ ім. Горького (керівник Лазаренко І.І.) та ТОВ АФ „Дружба” (Вуйчицький А.С.) Новомосковського району, де з кожного гектара отримано відповідно 63,0 та 60,0 ц/га ранніх зернових.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте