Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
15:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Юрія Єханурова

Відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Юрія Єханурова
27 липня відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Юрія Єханурова за результатами засідання Кабінету Міністрів України.

Свій виступ перед журналістами Юрій Єхануров почав із цифр, які несли позитивне для області смислове навантаження. Він повідомив, що уряд провів інтегральну оцінку роботи областей за перше півріччя за 35 показниками. Дніпропетровщина в цьому рейтингу друга після Києва. Наприклад, за темпами зростання доходів місцевих бюджетів, скорочення збиткових підприємств ми другі по Україні, за обсягами іноземних інвестицій на одну особу (236 $) та обсягами роздрібної торгівлі - четверті, за рівнем середньомісячної зарплати - треті, а за темпами зростання заробітної плати - п'яті, зазначив губернатор. Він також повідомив, що по містах і районах області буде складено подібний рейтинг.

У засіданні Кабінету Міністрів взяв участь Президент України Віктор Ющенко, котрий під час виступу наголосив на тому, що досягти успіху і виконати поставлені завдання можна тільки завдяки скоординованій командній грі. Під час засідання Президент жорстко критикував деяких членів уряду та голів обласних державних адміністрацій і сказав, що чекає нормальної роботи. Окремо на засіданні говорилось про розвиток освіти. Висновки такі: скоро наші університети чекає процес переліцензування та об'єднання, адже без цього вони не стануть учасниками Болонського процесу.

Дніпропетровщині особливу увагу порадили звернути на проблеми дитячої смертності, адже показник перевищує середній по Україні (область - 10,3 на 1 тис. народжених, Україна - 9,8). Від початку року вже шоста жінка на Дніпропетровщині померла під час пологів. З цього питання пройде спеціальна колегія управління охорони здоров'я.

Говорячи про ситуацію в сільському господарстві, губернатор повідомив, що на 26 липня в області зібрано 1 млн. 620 тис. т зерна. Середня врожайність ранніх зернових - 28,7 ц/га, озимої пшениці - 33,8 ц/га.

Коментуючи кадрові призначення, Юрій Єхануров сказав, що в жовтні можуть залишити свої місця ті голови райдержадміністрацій, котрі не справляються зі своїми обов”язками.

Губернатор також відповів на багаточисельні запитання журналістів.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті