Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 08 октября 2024
19:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре провели рекордный Космический хакатон

|«« «« »» »»|

Уже в 8-й раз «Ассоциация Ноосфера» проводит в нашем городе масштабный космический челлендж Nasa Space Apps Challenge.

Несмотря на все сложности Большой войны, состоялось это мероприятие и в этом году.

Больше того – оно стало рекордным по числу участников!

Подробней об этом в Ассоциации Ноосфера рассказали:

«Восьмий рік поспіль команда ГО «Асоціація Ноосфера» є організатором Nasa Space Apps Challenge в Україні. І кожен раз традиційно цікаво, науково і космічно!

Географія Nasa Space Apps Challenge Dnipro доволі велика, цього року до України приєдналися учасники з Польші, Чехії та Канади.

Цього року ми маємо рекордні за весь час 247 учасників, 58 команд і 48 проєктів, які будуть презентовані локальним членам журі.

Отже, вітаємо переможців NASA Space Apps Challenge Dnipro 2024!

Цього року до хакатону долучилися рекордні 247 учасників з різних куточків України і з-за кордону, які обʼєдналися у 58 команд. Разом вони створили 48 проєктів.

Кожна з команд доклала неабияких зусиль для перемоги, чого тільки вартують креативні презентації, учасники читали реп і навіть грали на віолончелі згенеровану ШІ мелодію і ще багато чого цікавого

Але за правилами хакатону переможцями стали лише 5 команд:

Space pigs. Проєкт, у якому використано дані НАСА із супутників та наземних інструментів для створення візуального уявлення, що показує історію сонячних бур у травні 2024 року і допомагає широкій аудиторії краще зрозуміти наслідки цих подій.

Craft Lab. Кишеньковий Всесвіт - просте апаратне рішення «зроби сам» для вивчення методів виявлення екзопланет. Проєкт можна використовувати також для демонстрації затемнень або інших явищ в процесі STEM-освіти.

Voice оf Stars. Дослідження Всесвіту через мистецтво та науку: трансформуючи дані про зоряне небо у ноти проєкт стирає межі між наукою і мистецтвом та пропонує унікальний спосіб використання астрофізичних даних.

Veritasium`s Witnesses. Розробка алгоритма для змін у програмному забезпеченні на пристроях, які вже перебувають на Місяці, або для встановлення його на нові пристрої.

Hydrolics - Infinite Horizonts. Комп'ютерна програма на мові Python для ідентифікації сейсмічних поштовхів та виділення лише корисних сигналів для відправки на Землю на основі реальних даних з місій Apollo та Mars InSight Lander.

Також команди pes patron та Theorem of Victory, отримують від організаторів спеціальну відзнаку за креативність, змістовність і за чудові перспективи проєкту.

Дякуємо учасникам за цікаві проєкти, а журі, Сергію Веретюку, Олексію Кулику, Володимиру Гнатушенку та Анні Гуровій, за експертизу, поради і запитання!».

Фото – Ассоциация Ноосфера.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте