Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 30 августа 2024
07:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ходунки для літніх та інших категорій людей

Ходунки для літніх та інших категорій людей
иллюстративное фото из открытых источников

Пересування людей похилого віку, травмованих, після операції, інвалідів та інших категорій маломобільних груп населення вкрай ускладнене. Оптимальним помічником для них будуть ходунки, за допомогою яких створюється ідеальна основа для пересування, і тим самим вони можуть бути впевненими у ходьбі.

Залежність від чужих рук викликає деякі проблеми і навіть обмеження, тому навіть за наявності протипоказань багато хто хоче пересуватися самостійно. Важливо правильно вибрати ходунки для літніх людей та інших категорій в інтернет-магазині Ortos. Необхідно оцінити конструкцію, висоту, яку найчастіше можна регулювати, наявність або відсутність коліщатків та багато іншого.

Модельний ряд ходунків

Загалом конструкція представляє металеву рамку та чотири ніжки. Інші відмінності характеризують ходунки в залежності від виду:

  1. Складні. Мають невелику вагу та механізм для компактного складання, їх зручно транспортувати у багажнику авто та зберігати вдома, також є регулювання по висоті;
  2. Дворівневі. Підтримка двох типів – ходьба та підйом із лежачого положення. Універсальний помічник і для тих, кому важко вставати з ліжка;
  3. Локтьові опори. Є спеціальне доповнення, щоб запобігти високому навантаженню на лікті. У деяких випадках за відсутності тонусу необхідно використовувати пахвові упори;
  4. Посилені. Моделі з додатковим посиленням для пацієнтів із вагою понад 125 кг;
  5. Крокуючі. Обидві сторони ходунків рухатимуться разом із пацієнтом, тим самим можна розвинути велику швидкість;
  6. Колісні. Є моделі з передньою парою коліс та всіма чотирма. Безпека забезпечується ручним натискним гальмом. Колеса невеликого діаметру ідеальні для будинку, а колеса великого діаметру – для вулиці.

Через таку різноманітність кожен у результаті знайде те, що йому потрібно.

Як вибирати ходунки?

Насамперед оцінюється ріст, особливо за відсутності регулювання висоти аксесуара. Необхідно отримати консультацію у фахівців, адже за невідповідності росту та ходунків у пацієнта з'являться болі у зап'ястях та інших частинах рук. Обов'язково враховується максимальна допустима вага, щоб унеможливити пошкодження ходунків.

Матеріал рукоятки може бути із пластику або доповнений м'якою вставкою з гуми. Така вставка важлива, якщо руки потіють, адже вона попереджає зісковзування. Класичні ходунки можна використовувати в будинку, де пацієнт ходить між кухнею, туалетом та спальним місцем. Складні моделі добре підійдуть, якщо недостатньо місця в квартирі. Ходунки з сидінням відмінно підійдуть у ситуації, якщо пацієнт може виходити надвір.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте