Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 июля 2024
18:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Похоронить? Кремировать? Или превратить в камешек на память?

Похоронить? Кремировать? Или превратить в камешек на память?

У владельцев домашних животных Днепра есть минимум три варианта проводов любимца в последний путь.

В Днепре есть минимум 8 кладбищ домашних животных – на жилмассивах Победа, Тополь, Красный Камень и в районе улицы Космической.

Это - не считая множества малоизвестных мест захоронения питомцев. Еще было крупное кладбище домашних животных на жилмассиве Победа-6, которое ликвидировали при расширении яхт-клуба «СИЧ».

Ни одно из этих кладбищ не является узаконенным. Соответственно, и процедура захоронения животных на них тоже запрещена.

Но у владельцев домашних животных есть альтернатива.

Можно кремировать питомца в КП «Зооконтроль». А можно его прах и превратить в камешек на память о любимце.

Об этом рассказали на сайте kustdnipro.com:

«"З кожним роком кладовище росте та ширшає. Господарі ставлять своїм домашнім улюбленцям справжні могилки, хрести, кладуть квіти, іграшки, миски, їжу. Все як у людей. Це дуже сумне місце… Кладовище для тваринок знаходиться у плавнях на набережній через дорогу від МакДональдса, що на ж/м Покровський.

Та найбільше мене засмучує те, що кладовище домашніх тварин розташоване на березі річки Дніпро. І велика концентрація трупного матеріалу, що є шкідливим для навколишнього середовища, потрапляє просто до річки, з якої зовсім поряд забирають воду для подачі у наші квартири...

Дуже сподіваюсь, що незабаром приймуть редакцію закону 7220, і в Дніпрі крематорій з'явиться не на паперах, де існує вже понад 10 років…. А поки що нам доводиться хоронити наших друзів менших там, де є можливість", – такий коментар залишила одна з дніпрянок у фейсбук-групі "Притулок для котів домашнього типу".

У Кривому Розі цвинтар тварин є у гаю на Даманському, а в Кам'янському – між 2-м та 11-м, а також на 5-му та 9-му мікрорайонах Лівобережжя. Але всі вони не офіційні, зазначає начальниця відділу реєстрації тварин дніпровського комунального підприємства "Зооконтроль" Ірина Пономаренко. Офіційне кладовище для тварин в Україні тільки одне – у Харківській області біля селища Бабаї.

"Хоронити померлу тварину в саду, в міському парку або біля житлового будинку шляхом закопування в землю, а також скидати біологічні відходи (трупи тварин) у водоймища, в побутові сміттєві контейнери або вивозити їх на звалища – заборонено", – говорить фахівчиня.

Особливо небезпечно ховати тварин, які могли б загинути від інфекційних захворювань (сказ, туберкульоз, лептоспіроз). Їхні залишки можуть потрапити у ґрунти та ґрунтові води. Тому кремації залишається єдиним правильним рішенням, говорить Ірина Пономаренко.

Цим у Дніпрі займається КП "Зооконтроль". Бездомних тварин кремують безкоштовно, а за домашніх – господарі мають заплатити.

Компанію "Spogad" створили знайомі Максим та Антон. Максим з Києва втратив улюблену кішку Вафлю, а Антон з Дніпра вимушений був приспати кота Фаріка через онкологічне захворювання.

Після замовлення послуги до господарів виїжджає кур'єр, який забирає померлу тварину. Далі він транспортує її тіло до крематорію в Харкові. А після – прах відправляється в дніпровську майстерню Максима та Антона, де вони перетворюють його на невеликий круглий камінчик, на якому написано ім'я улюбленця.

"Завдяки каменю з праху люди уникають дуже складного морально процесу поховання. Деякі господарі залишають цей камінь в важливому та особистому місці, наприклад там, де улюбленець найбільше полюбляв гуляти. А хтось робить кілька камінців усім членам родини на згадку", – розповідає Максим».

Полную версию статьи можно прочесть здесь Фото – КУСТ Днипро




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Верховна Рада скасувала перехід на літній час (26)

•  Амурський міст, АНД район та парк Гагаріна: у Дніпрі та області пропонують перейменувати майже 300 топонімів (15)

•  Черговий по місту проінспектував, як усувають наслідки вандалізму у Дніпрі, а також благоустроюють сквер Янгеля та озеленюють парк Шевченка (12)

•  Графіки відключень для Дніпропетровщини переглянуть (11)

•  На Дніпропетровщині приватизують Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (9)

•  Фахівці роз'яснили, чим треба харчуватися в спеку і за хронічної відсутності електрики (8)

•  Рада розгляне законопроєкт про скасування літнього часу (6)

•  Цукерки «Дніпро» почали випускати у Рівненській області (6)

•  Чотири пляжі Дніпра отруєні фекальними стоками! (5)

•  Аншлаг на озері Котлован у Дніпрі: як містяни рятуються від аномальної спеки (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте