Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
08:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кулинарные мастер-классы помогают реабилитации детей

Кулинарные мастер-классы помогают реабилитации детей

Благотворительное учреждение «Иоаннов центр» успешно продолжает заниматься реабилитацией детей, страдающих сложными и тяжелыми заболеваниями.

Городской центр уже неоднократно рассказывал об этом реабилитационном центре, который был открыт накануне начала Большой войны под Днепром. А также о том, какие новые и полезные программы используют в этом центре для реабилитации детей.

Одна из них – кулинарные мастер-классы, которые помогают и физическому, и психологическому, и социальному развитию школьников и малышей.

Подробней об этом рассказали в Благотворительном центре «Помогаем», под патронатом которого работает «Иоаннов центр»:

«В творчій студії «Іоаннів птах» задля соціалізації дітей з інвалідністю проходять різноманітні майстер-класи, де вони готують, малюють, майструють тощо.

Найголовніша мета всіх майстер-класів – це психосоціальна підтримка найбільш вразливої категорії дітей в умовах війни: зняття емоційної напруги, формування відчуття безпеки, підвищення стресостійкості, а також корисне проведення часу з друзями.

Завдяки проєкту, який ми реалізуємо за фінансової підтримки уряду Великої Британії, діти з інвалідністю через творчість покращують своє психічне здоров’я.

Сьогодні ми розкажемо, як вони готували всесвітньо відомі булочки – сінабони з корицею та вишнею.

Керівниця кулінарної студії пані Світлана заздалегідь підготувала тісто. Кожна дитина отримала пухкий шматочок, щоб розкатати його на стільниці, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати сумішшю кориці з цукром, викласти на нього вишню й змотати все у рулетик. Потім рулетик розрізався на 3 частини. Діти дерев’яними шпажками підписували свої кулінарні витвори, змащували їх жовтком і відправляли в духовку.

Поки булочки випікалися, пані Світлана ділилася секретами приготування неймовірно смачної солоної карамелі! А потім, поки карамель охолоджувалася, діти робили кисло-солодку поливку, поєднуючи сметану з цукровою пудрою.

Щойно вийняті з духовки золотисті сінабони змащувалися сметанною поливкою та поливалися карамеллю. Діти із величезним задоволенням пригощалися ніжними булочками приготовленими власноруч!

Кулінарні майстер-класи в «Іоанновому центрі» завжди смачні та пізнавальні. Приготування різних страв – це не просто про їжу. Це – про мистецтво, витримку, нові знання та відкриття!

Щиро дякуємо нашому партнеру, гуманітарній організації Mercy Corps, за можливість підтримати дітей з інвалідністю під час війни, створюючи для них затишок і відчуття захищеності!».

Фото БФ «Помогаем». 




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте