Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 20 червня 2024
18:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Репродуктивні технології у Дніпрі доступні безкоштовно

Репродуктивні технології у Дніпрі доступні безкоштовно

У двох лікарнях Дніпра жінки можуть безкоштовно отримати послуги з репродуктології. Цьогоріч вони стали доступними завдяки Державній програмі медичних гарантій.

Про це Відкритому розповіли лікар акушер-гінеколог, репродуктолог, завідувач відділення ДРТ “Геліос” Олеся Ільяшенко, заступниця директора Східного міжрегіонального департаменту Нацслужби здоров’я України Наталія Шуліка.

Державна програма медичних гарантій у 2024 році поповнилася новим пакетом. Він називається «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій». Допоміжні репродуктивні технології, ДРТ, — це методи лікування безпліддя за допомогою запліднення in vitro, або, як його ще називають, штучне запліднення.


“Рішення про впровадження пакету безкоштовної репродуктології було прийнято ще в минулому році. І причин багато. Найголовніша – стрімке зниження показників з народжуваності. До цього призвело повномасштабне вторгнення і те, що багато жінок репродуктивного віку зараз знаходяться за межами України. Був також запит з боку захисників і захисниць в тому, що їм потрібні такі послуги. Це питання поставало ще з 2015 року. Демобілізовані військові звертались із проханням надати можливість для ветеранів безоплатних послуг з лікування безпліддя за допомогою репродуктивних технологій. Нажаль, не так багато лікарень сьогодні законтрактувались з НСЗУ щодо надання цих послуг на безоплатній основі”, – зазначає Наталія Шуліка.

У Дніпрі дві приватні клініки мають договір на надання послуг з репродуктології безкоштовно. Це лікарні “Медікал Плаза” та мережа лікарень “Геліос”. Пацієнтам сплачуються послуги на суму 60, 324 грн. Жінки скориставшись цим пакетом допомоги мають можливість зробити на рік 2 спроби переносу ембріону. Це можливо, навіть якщо вони отримані у попередній програмі на контрактній основі.

До переліку безоплатних послуг входять консультації, преімплантаційна генетична діагностика ембріона (за медичними показами), забезпечення лікарськими препаратами тощо. З повним переліком можна ознайомитись за посиланням.


“Лікування за допомогою ДРТ ефективне та має досить великий попит. Кількість запитів зросла в рази, чоловіки все частіше креоконсервують сперму для подальшого зачаття або зберігання біоматеріалу. На тиждень ми маємо до 10 таких пацієнтів. За статистикою ВООЗ, в Україні із труднощами зачаття стикаються 12–15% сімейних пар, які бажають стати батьками. Лікування безпліддя у чоловіків та жінок нерідко потребує використання саме ДРТ. Проблема лише в одному — доволі висока вартість такого лікування, яку не кожна сім’я може собі дозволити. Державна програма медичних гарантій на 2024 рік частково розв’язує цю проблему”, – наголошує Олеся Ільяшенко.

Для участі у програмі репродуктології потрібно мати підтверджений діагноз безпліддя. Вік пацієнтки на момент початку циклу ДРТ має складати менше ніж 40 років. Для реєстрації потрібне електронне направлення на лікування безпліддя від медичного закладу, яке видає мультидисциплінарний консиліум.

Безоплатна програма охоплює проведення 1 стимуляції та 2 переноси (якщо є достатня кількість ембріонів). Якщо перший цикл ДРТ виявився успішним, тобто завершився народженням дитини, то вдруге претендувати на участь у державній програмі ДРТ жінка вже не може.

Якщо перший цикл ДРТ не призвів до бажаного результату, протягом поточного року можливо повторити цикл ДРТ, повний або неповний.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (10)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (8)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (7)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (7)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті