Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
16:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ще 43 жінки з Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

|«« «« »» »»|

Звання «Мати-героїня» присвоїли ще 43 жителькам Дніпропетровщини. Указ про це підписав Президент України Володимир Зеленський. Кожна з цих жінок подарувала життя щонайменше п’ятьом дітям.

Сьогодні їх запросили до ОВА. Керівник області Сергій Лисак вручив їм відповідні державні відзнаки.

«Вручив відзнаки жінкам, яким присвоїли звання «Мати-героїня». Їх – 43. Вони виховують 257 синів і доньок. Дарують їм щастя. Бережуть від бід і допомагають знайти своє покликання. А разом з тим – закладають почуття гідності. Справляються з усім, хоча й це непросто. Особливо зараз – у війну. Коли чоловіки, а часом і старші діти боронять країну на фронті. Найменші ж потребують ще тепліших обіймів і влучного слова», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

Серед нагороджених – пані Олена з Дніпра. У неї троє синів і дві доньки. Найстарші діти вже працюють. Зараз вони – опора для мами, бо чоловік жінки вже рік боронить країну.

«Коли наш тато став до лав Сил оборони, зрозуміла – як важко самій у побуті. Допомагають доньки, які працюють. Складно й меншого, якому 11 років, заспокоювати, коли він чує вибухи. Пояснюю, що все буде добре, ми переможемо, – поділилася дніпрянка Олена. – А взагалі стараюся вчити дітей доброму та любити Батьківщину».

Війна залишила відбиток і на сім’ї Надії. Через постійні ворожі обстріли вона мала терміново зібрати п’ятьох дітей та виїхати з рідної Костянтинівки, що на Донеччині.

«Не знали навіть, куди нас приведе дорога. Але вже майже два роки ми живемо у Дніпрі. Втім, сини та доньки мріють повернутися додому, – розказала Надія. – Я сама з великої родини і ніколи не думала, що стану багатодітною. Раніше дійсно за усіма клопотами часу ні на що не вистачало. Та малеча підросла. Можуть вже їсти приготувати і прибрати. Також чоловік неабияк допомагає».

Звання «Мати-героїня» мають вже понад 2,8 тис жінок Дніпропетровщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті