Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
13:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Черговий по місту проінспектував другу частину робіт з ремонту колектора на на ж/м Перемога у Дніпрі

|«« «« »» »»|

У Дніпрі продовжують аварійний ремонт колектора на ж/м Перемога, аби цілком вирішити проблему підтоплення одразу кількох житлових масивів.

Нині комунальники виконують другий етап робіт – у районі бульвару Слави.

«Вже виконали усі підготовчі роботи. Серед іншого спиляли самосівні дерева. Вони дуже руйнували колектор і, звісно ж, унеможливлювали проведення ремонтних робіт. На цій ділянці замінимо дві паралельні труби діаметром 1 800 мм та довжиною 492 метри. Труби з якісних матеріалів, які менш піддаються корозії та легше експлуатуються. Важливо те, що діаметром труби вдвічі більші, аби вся вода після рясних дощів з ж/м Перемога-4, ж/м Перемога-5, просп. Героїв, бульв. Слави та інших прилеглих вулиць аж до самого ж/м Сокіл могла без проблем самопливно відводитись до русла річки», —розповів начальник ділянки з обслуговування та експлуатації дощоприймальних мереж Андрій Олефіренко.

З початку року комунальники завершили укладання найскладнішої ділянки – повороту труби.

«Торік ми завершили першу частину колектора і вже побачили відмінний результат: вода не стоїть у дворах дніпрян. Тож коли ми завершимо цю частину робіт, проблему з підтопленням на всіх згаданих житломасивах цілком вирішимо. Нагадаю, старий колектор, який будували ще за радянських часів, не міг виконувати свою функцію повноцінно. Адже тоді не розраховували на те, що ці житломасиви так розбудують. Нині виправляємо помилку радянських будівельників. Проблему вирішимо.

Завдяки тому, що новий колектор складається з двох паралельних тунелів, це полегшить його експлуатацію. Тобто один зможемо перекрити для обслуговування, а інший експлуатувати. Варто наголосити, що ми не лише ремонтуємо колектори, а й постійно проводимо планові очищення дощоприймальних камер та колекторів зливової каналізації. У цілому по місту вже немає такої проблеми з великими калюжами під час рясних дощів», — підкреслив директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик.

Він 9 травня є черговим по місту.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і стан захисного залізобетонного укриття на бульв. Слави, 5. Воно розраховане до 20 осіб.

«Це укриття у задовільному стані. Тут улаштоване антивандальне освітлення. Відсутні неприємні запахи. Є лави, урни для сміття, біотуалет поруч. Комунальники щодня слідкують за санітарним станом таких укриттів. Через день обслуговують біотуалети, а двічі на тиждень їх миють», — додав Олексій Самілик.

У Дніпрі 123 захисні залізобетонні споруди (сховища) біля зупинок громадського транспорту та в районі масових скупчень людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мешканець  (09.05.24 17:45): Черговий ще міг побачити декілька стад тварин, які всюди шукають зраду. Навіть в новому колекторі. Їм здається що хтось заробляє гроші, поки пастух не бачить. При загрозі, як опуссум, можуть прикидатися мертвими Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті