Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
02:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине выросло Дерево Жизни

|«« «« »» »»|

Это необычное дерево и еще множество ярких и красивых картин и предметов народного творчества стали украшением Всеукраинской выставки «Світ Божий як Великдень», которая открылась в Музее истории города Каменское.

Такая выставка при участии художников и мастеров всей Украины открылась в Каменском уже в 23-й раз! По традиции, ее открывают накануне светлого праздника Пасхи.

О новой выставке рассказала заведующая Музеем истории города Каменское Наталья Буланова:

«У Музеї історії міста Кам'янське відкрилася ХХIII-тя Всеукраїнська виставка «Світ Божий як Великдень».

З нагоди її відкриття до міста завітала делегація НСХУ, очолювана її головою, заслуженим художником України Костянтином Чернявським. Серед інших художників та діячів культури, які відвідали Кам'янське того дня, Володимир Балабердін, голова секції декоративно-ужиткового мистецтва НСХУ, Тамара Чернявська й Олена Телятник.

Перед відкриттям експозиції митці, які активно займаються волонтерством, відвідали два Реабілітаційних центри нашого міста й подарували картини Олени Телятник та Лілії Фесівської. З творчістю цих мисткинь кам'янчани вже знайомі, адже не так давно в музеї експонувалася їхня виставка «Передчуття vs Почуття». Традицію дарування картин започаткувала Олена Телятник, до якої, сподіваємось, долучаться й інші художники. Костянтин Чернявський поділився власними здобутками і досвідом роботи з травмою у шпиталях, яка принесла позитивні результати.

Після цього делегація відвідала майстерню заслуженого художника України, скульптора Гарніка Хачатряна, який працює над новим проєктом. І звісно, основне дійство відбулося в музеї, де того дня відкрилася виставка "Світ Божий як Великдень".

На ній представлені роботи сорока митців з різних регіонів України, виконані у різноманітних техніках та жанрах. Це як традиційні петриківський розпис, витинанки, батик, писанки, рушники, так і роботи, автори яких у пошуках нових форм виразності експериментують з формою, техніками та матеріалами. У своїх творах художники, прагнучи зберегти національну автентичність, забезпечити зв’язок минулого з сьогоденням і майбутнім, звертаються до мотивів з традиційними архетипами Світового Дерева – Дерева Життя як образу Всесвіту, солярних знаків, надаючи символічне значення світлу як символу життєвої сили й торжества справедливості, створюючи своєрідний гармонійний образ світу Божого, омріяний багатьма поколіннями українців».

Фото – Музей истории города Каменское

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте