Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
15:00

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY

|«« «« »» »»|

Надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових розпочав роботу в Дніпрі. Це вже 11-й центр національної мережі RECOVERY, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

Проєкт RECOVERY — приклад успішного партнерства між приватним сектором і державою, коли благодійники створюють інноваційні реабілітаційні центри на базі державних медичних установ. На Дніпровщині — регіоні, що з перших днів війни росії проти України приймає десятки тисяч поранених військових із фронту, — це вже третій центр мережі RECOVERY. Щорічно тут зможуть отримувати якісні, доказові й безоплатні послуги з реабілітації понад 700 захисників і захисниць України.

«Коли військові на передовій захищають нашу незалежність, втрачаючи частину свого здоров’я, то ми в тилу мусимо зробити все, щоб дати їм змогу жити незалежним життям. Реабілітація — це ще одна можливість забезпечити їхню особисту незалежність. З моєю дружиною Оленою ми розбудовуємо мережу реабілітаційних центрів по всій країні, і для нас це один із найпріоритетніших проєктів під час війни, — зазначив засновник проєкту RECOVERY Віктор Пінчук. — У Дніпрі — вже третій центр. Чому так? По-перше, це моє рідне місто, а що набагато важливіше — Дніпро від початку війни став головним медичним хабом, це потужний медичний осередок, і багато поранених прибувають саме сюди, де й залишаються на реабілітацію».

Увесь простір дніпровського реабілітаційного центру RECOVERY облаштовано за світовими стандартами інклюзивності: широкі дверні прорізи, відсутність порогів, антиковзке покриття на підлозі, поручні в коридорах, інклюзивні туалетні кімнати з площею, достатньою для осіб на кріслах колісних.

У новому центрі облаштовано простору залу фізичної реабілітації з апаратами віртуальної реальності (VR), що забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. А також — кабінети індивідуальних занять, асистивних технологій, психологічної підтримки, ерготерапії, електролікування, лазерної та магнітотерапії, масажні кабінети, кімнати для медичного персоналу та інші службові приміщення.

Інноваційні тренажери й апарати для реабілітації тут зможуть покривати весь спектр функціональних порушень пацієнтів, зокрема отриманих унаслідок мінно-вибухових травм. А також дозволяють відновлювати, зокрема, ходу, втрачені функції верхніх та нижніх кінцівок на високому технологічному рівні.

«Наші тренажери, апарати — це надсучасне обладнання. На одному й тому ж апараті можна як відновлювати м’язову силу, так і коригувати втрачені когнітивні навички. Тому ми можемо реабілітувати пацієнтів як із забиттям головного мозку, так і з травматологічними ураженнями кінцівок. Центр RECOVERY устатковано потужним обладнанням, аби надавати якісну й доказову реабілітацію тим, хто боронить сьогодні нашу країну», — Ольга Рачиба, завідувачка центру RECOVERY в Дніпрі.

Відновлювати пацієнтів, як і в інших центрах мережі, тут буде мультидисциплінарна команда лікарів. До неї входять фахівці фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, терапевти мови й мовлення, психологи та інші. Відповідно до потреб пораненого така команда може поповнюватися й іншими спеціалістами.

На сьогодні вже 11 реабілітаційних центрів RECOVERY надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі отримали реабілітаційну допомогу майже 8000 пацієнтів.

Планується, що до кінця 2024 року національна мережа розшириться щонайменше до 16 інноваційних реабілітаційних центрів. Це надасть змогу допомагати понад 20 тисяч пацієнтів на рік.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте