Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
13:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У будинках дніпрян оселилися дивні метелики

У будинках дніпрян оселилися дивні метелики

У міських квартирах, найчастіше, у ванних кімнатах або на кухнях, стали помічати незвичайних мошок, які неспішно літають, не звертаючи уваги на домочадців.

– Це якась моль? Що вона робить у квартирі? – Запитують читачі.

Виявлені комахи справді схожі на метеликів, але належать вони до двокрилих (до цього загону належать також комарі та мухи). Але через схожість із метеликами їх так і називають – метелівкові.

Особливої небезпеки вони не становлять. У ванних або на кухнях живуть тому, що харчуються органікою, овочами, що гниють, стічними викидами, дрібними організмами.

Про це нам розповів доцент кафедри зоології та екології ДНУ Віктор Бригадиренко.

– Йдеться про двокрилих комах із сімейства психодиди, – розповідає зоолог. – Вони широко поширені у квартирах та житлових будинках Дніпропетровської області та України загалом. Ці комахи іноді з’являються у ванних кімнатах і на кухнях. Для людей шкоди не становлять. Але певна небезпека є у тому, що через цих комах може статися інфікування продуктів. Адже метелики переміщуються, як правило, по брудній поверхні.
Фахівець також зазначає, що дніпрянам, які страждають на бронхіальну астму та алергію такі сусіди ні до чого.

– Для боротьби з цими докучливими співмешканцями потрібно почистити відстійник під умивальником, – пояснює Віктор Бригадиренко. – У цьому відстійнику зазвичай накопичуються у невеликій кількості (2-3 грами) органічних відходів. Якщо конкретним умивальником довго не користуються (досить тижня-двох), личинки комах встигають розвинутися і розлетітися по ванній кімнаті. З дорослими психодидами боротися не має сенсу (вони за пару тижнів загинуть самі), а от накопичення їжі для розвитку їх личинок допускати не варто.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мила  (27.12.23 00:15): Витёк! Привет! Как жизнь? Какие бабочки?!? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті