Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
23:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Рух автотранспорту відкриють 4 грудня». У центрі Дніпра триває ремонт трамвайного переїзду

|«« «« »» »»|

Для безпеки водіїв та пасажирів. У Дніпрі тривають аварійні ремонти трамвайних переїздів. Кипить робота у самісінькому центрі міста – на перехресті просп. Дмитра Яворницького та вул. Михайла Грушевського.

Ремонт розпочали 18 листопада. Цією ділянкою курсує найпопулярніший трамвайний маршрут міста № 1. Проінспектував ремонт директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев, який сьогодні чергує містом.

«Довжина ділянки становить 167 метрів в одноколійному вимірі, з яких 58,5 метрів будуть вкладені широкоплощинними плитами, а 108,5 м – на класичних залізобетонних шпалах. Уже викопали котлован й зробили щебеневу подушку для укладання широкоплощинних плит», – показав представник підрядної організації Олег Савченко.

Черговий по місту Ігор Маковцев нагадав мешканцям про зміни у русі громадського транспорту та про перекриття руху автомобільного транспорту. Для виконання ремонту призупинено рух трамвая № 1, натомість відновлено роботу трамвая № 7 «Вокзал – УДУНТ». До 27 листопада також працював тимчасовий трамвайний маршрут № 1-К («Вокзал – вул. Центральна»). Відсьогодні замість нього курсує тимчасовий тролейбусний маршрут № 1-К («Вокзал – пл. Героїв Майдану»).

Також до 3 грудня включно ділянка перекрита для руху автотранспорту по смугах: - просп. Дмитра Яворницького у напрямку вокзалу; - вул. В’ячеслава Липинського від вул. Харківської до просп. Дмитра Яворницького (ТК «Пасаж»). Тролейбус «кільце Б» призупинив рух, тролейбусні маршрути № 1 та № 4 скорочені до пл. Героїв Майдану. Автобуси рухаються в об’їзд.

Водіїв приватного автотранспорту теж закликаємо обирати альтернативні маршрути. Рух автотранспорту на ділянці відкриють 4 грудня. Повністю закінчити ремонтні роботи планують 15 грудня – тоді відновиться робота трамвая № 1.

А вже завершили аварійний ремонт трамвайного переїзду на перехресті вулиць Павлова та Академіка Белелюбського.

«Через великий потік не лише легкових автомобілів, а й вантажівок переїзд був аварійним і потребував ремонту. Востаннє такі роботи тут проводили у 1996 році. На цій ділянці замінили 137 метрів трамвайних колій, вклали 60 метрів залізобетонних плит на самому переїзді та 77 метрів на дерев’яних шпалах», – уточнює начальник ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Ігор Погорелов.

«Ремонт тривав два тижні й завершився за графіком (26 листопада, – ред.), рух автомобільного транспорту не перекривали. Результатом ремонту задоволений», – каже директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради.

Задоволений ремонтом й водій Андрій Костюк:

«Часто проїжджаю це перехрестя, тут дуже жвавий рух, частіше навіть їздять вантажівки, й боявся залишити постійно ходову. А зараз вже проїхав, рівненько, дуже добре, що роблять аварійні ремонти подібних переїздів».

І щодо пунктів незламності. У приміщеннях КП «Дніпровський електротранспорт» їх розташовано 6. Один з таких – на базі диспетчерської станції за адресою: просп. Свободи, 74 перевірив черговий. Тут дніпряни можуть зарядити свої електропристрої, зігрітися, випити гарячого чаю. Пункт забезпечений медичною аптечкою. Також є інтернет-роутер, щоб відвідувачі мали постійний зв’язок. Є бензиновий генератор на 6 кВт.

«Цей пункт незламності комфортно улаштований для відвідувачів: забезпечений усім необхідним задля перебування в умовах тривалих відключень світла. Він одночасно може прийняти до 20 осіб. Призначено чергових, які відчинять його двері у разі масових або віялових відключень електроенергії», – підсумував директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті