«ПАМ'ЯТАЄМО.ЄДНАЄМОСЯ.ПЕРЕМОЖЕМО». У Дніпрі до Дня пам'яті жертв Голодоморів провели акцію «ЇДЛО», де показали, що їли українські селяни в часи одного з найстрашніших Голодоморів – 1932-1933 років. Це – пляцки з бурякового лушпиння, суп з качанів кукурудзи, котлети з макухи.
«Ми організували цю акцію прямо в середмісті, щоб якомога більше людей подивились, що робили з українським селянством під час всіх Голодоморів. Представили фотографії очевидців найстрашнішого голоду у 30-х роках. Також під час заходу дітки-пластуни роздали перехожим колоски на знак вшанування пам'яті про події тих років», – розповіла керівниця гуртка ПЛАСТ.Дніпро Ольга Підгорнова. Приготував пляцки з лушпиння буряка юний пластун Сашко Косимчук:
«Ми готували всією родиною, це не їжа, звичайно, а їдло, бо це страви для виживання. На мою думку, ми повинні памʼятати про загиблих українців від голодоморів».
Прийшов на акцію Сергій Новиков:
«Мені пластуни дали пʼять колосків на знак памʼяті. У моїй родині є історія, коли під час голоду 30-х старші намагалися ховати їжу, щоб діти вижили, розділяли на дуже маленькі порції, й тільки завдячуючи цьому, пережили ті найстрашніші часи. Ми повинні знати свою історію, ба більше, зараз росія намагається знищити нас й влаштовує геноцид українського народу».
Цьогоріч вдруге вшановується пам'ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яку розв'язала росія проти України.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |