Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
03:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як музейники Дніпра займаються наукою під час війни

Як музейники Дніпра займаються наукою під час війни

10 листопада відзначається Міжнародний день науки.

Спеціально до цієї дати у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького розповіли, як вдається співробітникам займатися науковими розробками, що зроблено за цей рік та які труднощі у цьому процесі є через Велику війну:

«Вітаємо усіх причетних з Всесвітнім днем науки!

Музей в тому числі (а у багатьох аспектах навіть - перш за все) є науковою установою. Наукову складову роботи музею не часто помічають наші відвідувачі, але її частка є у кожній виставці, у кожній екскурсії, у кожному інтерактивному занятті навіть для дуже юної аудиторії. І в цьому полягає суперсила музейників - говорити просто про дуже не прості речі.

Цього року музей мав дві експедиції - археологічну та пов'язану зі збором експонатів та свідчень учасників сучасної російсько-української війни; виступив співорганізатором 5 наукових конференцій, запустив два міжнародні проєкти з діджиталізації спадщини. Музейники стали учасниками 7 міжнародних ініціатив у Польщі, Чехії, Німеччині, Словаччині. Маємо плани на розширення співпраці зі скандинавськими країнами найближчим часом.

9 наших наукових співробітників, на жаль, не мали можливості опублікувати статті чи долучитися до міжнародного стажування. Бо вони наразі мають набагато важливішу місію - творити історію, замість того, щоб про неї писати. Я думаю, всі зрозуміли, що найбільше ми пишаємося саме ними, тими, хто зараз у лавах ЗСУ.

Однак, історіографи майбутнього досліджуватимуть цей унікальний феномен, коли доповіді про місію Ф. Нансена робилися з передової, а поселення доби бронзи відкривалися під час риття окопів... співробітниками Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького.

Повна назва сьогоднішнього свята - Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку (так визначили у ЮНЕСКО), однак для українців цей день є Днем Науки в ім'я Перемоги!».

Фото – історичний музей.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


гость  (10.11.23 12:50): и что же было вами открыто, допустим, лет за 10? Или 20? Или 50?
Переписывать разными словами то, что было сделано до вас - это вы мастаки. В школе это называют "пересказ" и ставят оценки. Вы же получаете за это зарплаты и немалые. Но польза в чем?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті