Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
17:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чергова по місту проінспектувала пункт незламності та укриття в дитсадку, що відкрився

|«« «« »» »»|

У Дніпрі цього тижня починають працювати 20 дитячих садків. Усі вони з укриттями. Сьогодні, 31 жовтня, – перший день роботи і дитсадка № 244.

Перевірити, як підготовлене укриття у згаданому закладі дошкільної освіти завітала заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради Олена Яковенко. Вона цього дня є черговою по місту.

«Сьогодні перший день роботи цього садочка за змішаною формою. Організовано групи короткотривалого перебування для дітей чотирьох груп. Це старший та середній дошкільний вік. Основна вимога відкриття садочків – це облаштоване укриття. Воно тут цілком підготовлене і відповідає усім вимогам ДСНС. Про це свідчить підписаний акт оцінки об’єкта. Серед іншого тут є вентиляція, автоматична пожежна сигналізація, вогнегасники. Також є санвузли, інтернет, освітлення, зокрема й аварійне. А силами садочка облаштовані різнопланові ігрові зони для дітей», – розповіла Олена Яковенко.

Вона також додала: «З початку жовтня у місті працюють вісім дошкільних підрозділів у закладах загальної середньої освіти, які відвідують трохи більше ніж 250 дітей. А цього тижня розпочинають роботу 20 дитсадків. До кінця листопада у місті відкриється 47 садочків».

Завідувачка дитсадка № 244 Людмила Рябуха каже:

«Художники розмалювали стіни в укритті. Ми зробили різні ігрові куточки з іграшками, спортивним інвентарем, аби діткам було цікаво і вони змогли спокійно пересидіти повітряні тривоги. Відповідно до заяв батьків, у групах 60 дітей. Через місяць, коли діти старших і середніх груп адаптуються, плануємо відкрити ще й молодшу групу. Групи короткотривалого перебування працюють з 8:30 до 12:30 без організації харчування».

Дніпрянка Тетяна Ковальчук привела цього дня до садочка свого сина. Жінка розповідає, що після ремонту та облаштування укриття батькам провели екскурсію.

«Під час умовної тривоги нам показали шлях, яким діти проходитимуть до укриття. Ми, батьки, переконалися, що там цілком безпечно та є все необхідне для дітей. Дуже радіємо відкриттю садка, адже дітям потрібне це середовище, спілкування з однолітками», – підкреслила пані Тетяна.

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту перевірила і пункт незламності, облаштований у ліцеї № 54 (пров. Парусний, 3).

«Пункт незламності облаштований в укритті закладу освіти. Він цілком підготовлений. Є можливість підзарядити гаджети, є запаси води, можна зробити чай. Працює вайфай, є генератор, черговий також на місці. Усього по місту на базі закладів загальної середньої освіти облаштовано 46 пунктів незламності. У разі відсутності електроенергії містяни можуть сюди приходити», – додала Олена Яковенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті