Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДБР підозрює колишнього командира в/ч з Дніпра у сприянні незаконному захопленню нерухомості на набережній міста

ДБР підозрює колишнього командира в/ч з Дніпра у сприянні незаконному захопленню нерухомості на набережній міста

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру колишньому командиру військової частини з Дніпра у незаконному відчуженні на користь частини двох великих торгових павільйонів на набережній міста Дніпро.

Встановлено, що полковник у березні 2022 року видав накази про примусове відчуження майна на користь підрозділів його військової частини. Водночас у документі не було вказано для яких саме підрозділів це майно призначене. На додаток, одразу після появи цього документу, під охороною одного з добровольчих формувань Дніпровської територіальної громади, яке не мало жодного відношення ні до військової частини, ні до державних органів, ці павільйони були захоплені та розібрані. А земля, на якій вони знаходились, огороджена та розпочата підготовча робота з приватного будівництва.

За висновками експертиз встановлено, що власникам павільйонів — фізичним та юридичним особам – загалом завдано збитків на 21 млн грн.

Також отримано висновок судової військової експертизи, якою підтверджено незаконність відповідного наказу та дій командира.

Наразі на земельні ділянки, на яких знаходилось незаконно відчужене та демонтоване нерухоме майно, накладено арешт.

Колишньому командиру військової частини повідомлено про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Крім того, працівники ДБР ініціювали клопотання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 21 млн грн.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована військова прокуратура Офісу Генерального прокурора.


Олександр Водолазькй зробив заяву на своїй сторінці в Facebook з приводу отримання підозри:
“Сьогодні у мене був черговий обшук, перший був 21 липня цього року. Ставлять мені в провину перевищення службових обов’язків за те, що на початку березня 2022 року 128 брТРО під моїм керівництвом будувала взводні опорні пункти та пункти блокування на набережній Дніпра, на орендованих ділянках приватних підприємців. Ви пам’ятаєте, що на початку березня 2022 року була дуже складна обстановка, росіяни щоденно просувалися на сотні кілометрів, були оточені Київ, Харків, Чернігів, захоплений Херсон. Почались ракетні обстріли Дніпра. З дня на день ми чекали російські війська на підступах Дніпра для цього будувалася оборона в місті і навколо. Я відповідав за захист Дніпра”, – написав він.

##: ДБР
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті