Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спалах поліомієліту в Україні оголошено успішно завершеним в умовах війни

Спалах поліомієліту в Україні оголошено успішно завершеним в умовах війни

Співпраця між МОЗ, ВООЗ, ЮНІСЕФ, Ротарі Інтернешнл та Центром з контролю та профілактики захворювань США (СDC) призвела до успішного стримування спалаху поліомієліту в Україні.

Європейське регіональне Бюро ВООЗ оголосило спалах поліомієліту в Україні, виявлений у жовтні 2021 р., офіційно завершеним. Комплексний підхід до реагування на спалах, ініційований МОЗ України в грудні 2021 року, успішно зупинив передачу вірусу та запобіг його поширенню в інші країни.

У грудні 2021 року МОЗ затвердило план заходів щодо прискореної імунізації дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не були вакциновані під час планової імунізації.

«Міністерство охорони здоров’я України оголосило завезений вірус поліомієліту місцевою надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я та швидко діяло з моменту його виявлення в тісній координації зі світовою спільнотою охорони здоров’я», — зазначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.
Виявлення поліовірусу в Україні в жовтні 2021 року призвело до створення робочої групи з реагування та технічної підтримки Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (GPEI) та спеціалістів ВООЗ, а також негайного епідеміологічного розслідування, що включало відстеження контактів і відбір проб навколишнього середовища в місцях, де вірус було виявлено.

«Від початку спалаху поліомієліту в Україні в 2021 році ЮНІСЕФ доставляє вакцини проти поліомієліту для дітей та проводить інформаційні кампанії про необхідність вакцинування, — каже заступниця Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Віра Мендонса. – Тільки у 2023 році ЮНІСЕФ доставив 890 000 доз двовалентної оральної вакцини та інактивованої вакцини проти поліомієліту в межах Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту. Ми надзвичайно раді бачити, що ця загальнонаціональна кампанія з надолужувальної вакцинації, в якій ЮНІСЕФ об’єднав зусилля з партнерами, принесла такі прекрасні результати. Це значне досягнення, особливо зважаючи на війну, що триває, і велику кількість внутрішньо переміщених людей, що спільно нам вдалося пом’якшити наслідки цього небезпечного захворювання».
Реагування на спалах супроводжувалось численними складностями після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року. Війна, що триває, знизила темпи та масштаб потужної надолужувальної кампанії з вакцинації, спричинила масове переміщення населення та призвела до руйнування інфраструктури охорони здоров’я та порушення логістичних маршрутів постачання медичної продукції. Попри складності партнери GPEI продовжували надавати технічну та іншу підтримку, щоб покращити роботу служби планової імунізації, епіднагляд за захворюваннями, зв’язок та транспортування зразків до референс-лабораторій за кордоном.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (23.09.23 13:50): Как же так? А продолжение? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті