Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
18:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Уряд затвердив Нацстратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці

Уряд затвердив Нацстратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці

Кабінет міністрів України затвердив Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

«Затверджено Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року та операційний план заходів з її реалізації на 2023-2025 роки», - написав Мельничук у Telegram.

Міністерство освіти і науки України повідомляло раніше, що команда МОН запроваджує, зокрема, такі кроки для досягнення гендерної рівності:

  • збір та аналіз статистичних даних, розподілених за статтю;
  • забезпечення антидискримінаційних стандартів та експертизи освітнього контенту, підтримка модельних освітніх програм із гендерно чутливим компонентом, розроблення пілотних алгоритмів запобігання гендерно обумовленому, зокрема сексуальному насильству, реагування на нього; створення у закладах освіти більш безпечного середовища для жінок та дівчат;
  • проведення у закладах освіти тренінгів, семінарів та курсів, підтримка галузевих наукових досліджень, залучення фахівців із гендерної проблематики до обміну досвідом і створення мереж взаємодії та співпраці для формування середовища, вільного від стереотипів та упереджень у сфері гендерної професійної сегрегації;
  • запровадження інформаційних кампаній щодо підвищення обізнаності про проблеми сегрегації в освіті і професії та шляхи їхнього подолання, створення майданчиків для широкого експертного та суспільного обговорення проблем і їхнього вирішення.

В серпні 2023 року повідомлялося, що за останні 7 років розрив між зарплатами чоловіків і жінок в Україні скоротився на 7,4%.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (15.09.23 14:54): уже под лозунгом сокращения разрыва зарплат и спасения женщин от дискриминации ввели использование женского труда на опасных, токсичных и вредных производствах. И даже на упреждение продумали программу инклюзивности - ведь теперь детей с отклонениями будет рождаться больше.
Давайте ещё "спасем" женщин от неполучения командировочных - пусть ездят в командировки, бросая детей. И, пожалуй, нужно "спасти" от недополучения надбавок за ненормированный рабочий день - пусть работают до полуночи. Да!! И про ночные смены не нужно забывать - спасем женщин от дневного труда - пусть работают ночами и зарабатывают больше.
Для тупых: это сарказм. У вас под лозунгами защиты на самом деле отбирают права и добавляют обязанностей
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті