Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
04:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На выставке в Днепре сын встретил погибшего отца

|«« «« »» »»|

В Днепровском Доме искусств открылась пронзительная выставка портретов героев Большой войны «Побратимы», на которой было немало неожиданных встреч и открытий.

Городской сайт уже сообщал о том, что в Доме искусств ко Дню города готовят две выставки.

Экспозиции «Урбанистические горизонты Днепра» и выставка картин художника, участника Большой войны Александра Костенко «Побратимы» были открыты при огромном наплыве посетителей.

Особенным вниманием пользовалась выставка Александра Костенко, о чем сообщили в Отдельной бригаде территориальной обороны Днепра:

«У Дніпрі з аншлагом відкрилася виставка картин нашого бійця, командира взводу, Олександра Костенка. 27 портретів побратимів його роботи - це терапія для лікування наслідків важкої контузії, після якої Олександр ледь міг стояти, постійно втрачаючи рівновагу, а в руках з’явився тремор. 

Лікар, що лікував Олександра, дізнався, що до повномасштабного вторгнення російської федерації, його пацієнт був відомим художником і іконописцем, та порадив знову почати малювати. Ця терапія швидко принесла позитивний результат. Спочатку було важко, але незабаром Олександр помітив, що з пензлем в руках він забуває про біль, та почав працювати ще завзятіше. 

За кілька місяців він написав 27 портретів побратимів, з якими наприкінці лютого 2022 року прийшов добровольцем до нашої бригади і разом з якими він тримав позиції під Вугледаром доки до нього у бліндаж не прилетіла 120 міліметрова російська міна. Ці картини побачили колишні колеги Олександра. Вони вмовили його провести виставку, а один зі священиків навіть надав з храму ікону роботи Олександра. 

Серед гостей виставки були кілька побратимів. Їхні портрети теж серед експонатів виставки. Виставка працює у Дніпровському будинку мистецтв і відкрита для всіх».

На этой выставке были и очень неожиданные, щемящие встречи. Об одной из них рассказала  журналист Валентина Орлова:

«На цьому фото - батько і син.

Портрет Віталія Григоровича Яценка, захисника України,загиблого під Вугледаром 22 жовтня 2022 року. Поряд його син, курсант Ігнат. Зустрілися...

На виставці "Побратими" талановитого дніпровського художника і воїна Олександра Костенка , яка щойно відкрилася у Будинку мистецтв. Понад два десятки графічних та живописних портретів тих, хто приймав пекельні удари на передовій. Вони не відвернулися від війни, від біди. Шістьох із них не повернути. З портретів дивляться живі! Соняхи пам'яті біля тих портретів...

Вечір, на якому зустрілися побратими. Дехто вперше після початку війни. Мужні чоловіки не стримували сліз... Комок у горлі.

Слава Україні!».

Фото – Дом искусств, ОБТРО Днепра, Валентина Орлова. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте