Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Шахраї з Дніпра та Кам'янського обдурили громадян Латвії на кілька мільйонів гривень

Шахраї з Дніпра та Кам'янського обдурили громадян Латвії на кілька мільйонів гривень

Внаслідок спецоперації правоохоронців України та Латвії затримано учасників злочинної організації, які налагодили діяльність шахрайських «сall-центрів».

Правоохоронці Дніпропетровської області за співпраці з правоохоронцями Латвії за підтримки Європолу та Євроюсту провели спільну спецоперацію із затримання учасників злочинної організації одночасно на території обох держав.

У березні цього року в Кам'янському було викрито мережу шахрайських сall-центрів. Було затримано 10 учасників злочинної організації, які обманювали громадян держав Європейського Союзу.

Працівники центрів, представляючись співробітниками правоохоронних органів та іноземних банківських установ, вводили постраждалих в оману та дізнавалися про конфіденційні дані їхніх банківських рахунків.

Встановлено 14 потерпілих, яким завдано збитків на загальну суму майже 2 млн грн. Усі потерпілі є громадянами Латвії.

Наразі під час другого етапу спецоперації у Дніпрі затримано ще п'ятьох співучасників зазначеної організації. За фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України) їм повідомлено про підозру.

На території Латвії затримано ще 5 осіб, якими забезпечувалося виведення коштів потерпілих на підконтрольні організаторам банківські рахунки.

Проведено низку обшуків за місцями проживання та у транспортних засобах підозрюваних. Вилучено автомобілі, комп'ютерна техніка, мобільні телефони, кошти та зброю. Загальна вартість вилученого становить понад 11 млн грн.

Внаслідок спільних дій правоохоронців потерпілим уже відшкодовано збитки на суму майже 900 тисяч грн.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті