Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
20:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровському архіву – 90 років!

Дніпровському архіву – 90 років!

5 серпня секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара привітав співробітників управління архівної справи Дніпровської міської ради з нагоди відзначення 90-річчя від дня створення міського архіву.

Близько 30 років тут працює Євгенія Миколаївна. Каже, робота її настільки зацікавила, що вона поки і думати не хоче про те, щоб йти на пенсію.

«Коли я сюди прийшла, думала, попрацюю декілька років і піду кудись далі. Але робота мене настільки зацікавила, до того ж вона дуже важлива як для міста, так і мешканців, тож я вирішила лишитись», – зазначила завідувачка сектору управління архівної справи міськради Євгенія Савінченко.

За 90 років роботи міський архів зібрав 94 тисячі різних справ, які охоплюють період з 1920 по 2022 роки. Також тут працює єдина на всю Дніпропетровську область господарчо-розрахункова група, працівники якої допомагають підприємствам, організаціям та закладам міста зберігати документальну історію їхньої діяльності, проводять експертизу цінності та упорядкування документів.

Також тут створили електронний архів. З 2020 року всі документи активно оцифровують, і на сьогодні кількість, яку вже перевели в електронний формат, сягає 35 тисяч документів.

А з 24 лютого 2022 року міський архів розпочав «Хроніку війни». Співробітники деталізують факти усього, що відбувається. Вони вже відібрали понад 1 500 документів, 300 фотографій, а також спогади дніпрян.

«Сьогодні ми привітали працівників міського архіву відзнаками міського голови Дніпра Бориса Філатова. Бо праця цих людей дуже важлива в наш час. Вони зберігають документальні перлини, починаючи з облікових книг і закінчуючи сьогоденням. Також цей архів обладнаний багатьма спеціальними системами, аби документи завжди лишались в незмінному стані. І найголовніше в цьому архіві – люди, які збирають ці документи та зберігають їх. А також дають можливість дніпрянам отримати необхідні документи, наприклад, підтвердження прав власності на нерухоме майно, перейменування вулиць, нумерації будинків, отримання довідок про нарахування заробітної плати або підтвердження факту роботи на підприємствах. Тож я вдячний кожному співробітнику за їхню кропітку роботу», – підсумував Олександр Санжара.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Григорий  (06.08.23 18:07): Думал пропали мои года работы на Днепрошине, завода уже давно нет. Приехал в архив, написал заявление, сказали ждите 30 дней. Не прошло и двух недель, приезжайте, всё готово. Оперативно, что очень порадовало. Если бы мы все относились к своим обязанностям так как относятся сотрудники архива, может и жизнь была бы проще и радостней. Спасибо вам за вашу заботу и внимание. Відповісти | З цитатою
Инна  (06.08.23 16:47): Недавно получала в архиве справку для пенсии. Такого внимательного и чуткого отношения к посетителям, как в архиве, я не видела ни в одном другом гос. учреждении. Спасибо вам за вашу работу. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Н.Е.  (06.08.23 14:07): А я и не знала. что нашему архиву 90 лет. Буквально на днях получала у них справку для ПФ. Вместе со справкой получила массу позитива. Насколько приятные, вежливые и внимательные сотрудники, давненько не встречала такого внимания. В эти не простые для страны времена сохранить все лучшие человеческие качества дорого стоит. Спасибо вам. родные. С праздником! Відповісти | З цитатою
Іван П.  (06.08.23 14:00): замовляв довідку в архиві, зробили швидко, працівники дуже ввічливі і приємні люди. Велика подяка за вашу працю, зі святом! Відповісти | З цитатою
Фатіма  (06.08.23 12:14): Вітаю всіх працівників зі святом! Корисну справу робите для людей. Миру і щастя вам і вашим сім"ям. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті