Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Черговий по місту перевірив один з ремонтних цехів у депо метрополітену та укриття на станції «Проспект Свободи»

|«« «« »» »»|

Черговий по місту перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо ремонту рухомого складу для безпеки та комфорту пасажирів.

«Тут проводиться середній ремонт вагону. Це достатньо великий об'єм робіт. Відокремлюються всі механічні деталі, колісна пара. Всі колісні пари будуть перепресовані. Буде проведена ревізія тягових двигунів, всього навісного обладнання. Електричне обладнання повністю демонтовано з вагону та проходить плановий ремонт. Повністю замінюється підлога вагону, пошкоджені сидіння, освітлення, вентиляція», - поділився директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

Під час ремонту старе обладнання спочатку демонтують, потім дефектують та складають відповідний акт. В разі, якщо його неможливо відремонтувати – замінюють на нове, розповів Олег Петрашак, старший майстер відділення капітального ремонту рухомого складу КП "Дніпровський метрополітен" ДМР:

«Наприклад, ми замінили на нові пневматичні вентилятори, які не підлягають відновленню. Також великий об'єм робіт стосувався відновлення деталей кузову, які мають корозійні пошкодження. Ці роботи вже завершенні, залишилось лише пофарбувати».

Остання точка перевірки – станція метро «Проспект Свободи». Вона, як і решта станцій підземки, слугує укриттям під час повітряних тривог. На станції є аптечки, а також мобільний зв’язок та інтернет. У разі відключення електроенергії освітлення та вентиляція працюють за допомогою акумуляторних батарей та генераторів. На станції «Проспект Свободи» може укриватися до 1000 людей. Під час останнього масованого ракетного обстрілу 26 липня сюди прийшло близько 400 осіб.

«Під час повітряних тривог люди можуть спускатися на станції без оплати проїзду та користуватися ними як укриттям. Також метрополітен надає безперешкодний доступ для громадян у нічний час, якщо вони хочуть знаходитись на станціях навіть за відсутності повітряної тривоги. На станціях «Вокзальна» та «Покровська» вагони поїздів залишають відкритими для комфортного розміщення людей», - розповів Ігор Маковцев.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті