Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

НАЗК розпочало моніторинги способу життя 102 голів ТЦК та їх заступників - Ситник

НАЗК розпочало моніторинги способу життя 102 голів ТЦК та їх заступників - Ситник

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало моніторинги способу життя 102 голів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) та їх заступників.

Першочергово приділятимуть увагу тим регіонам, які мають найбільші ризики. Про це розповів заступник голови НАЗК Артем Ситник в ефірі "Українського радіо".

"Зараз ми сформували базу, до якої увійшло 1800 керівників територіальних центрів комплектування та їх заступників. Очевидно, що провести повністю перевірки усіх буде важко. Тому після формування бази ми будемо застосовувати ризикоорієнтований підхід і дивитися у першу чергу ті регіони, які, на нашу думку, мають найбільші ризики", - розповів Ситник.

Він додав, що на сьогодні вже почався перегляд регіонів з найбільшими ризиками, тому вихід нових матеріалів, а саме обгрунтовані висновки щодо наявності кримінальних правопорушень, "не за горами".

"Перевірка триває... На сьогодні, після попереднього аналізу матеріалів розпочато 102 моніторинги способу життя (керівників ТЦК та їх заступників, - ред.), але не хочу сказати, що ця цифра є остаточною... Це дуже серйозні корупційні ризики, і, на жаль, ми бачимо, що особи не завжди можуть відмовитися від використання дискредитаційних повноважень, цих можливостей забезпечити за певну грошову винагороду уникнення від мобілізації", - сказав заступник, відмовившись уточнювати деталі.

Водночас Ситник пояснив, що моніторинг способу життя є первинною перевіркою, яка закінчується обгрунтованим висновком. Потім органи досудового розслідування вже більш детально з'ясовують обставини злочинної схеми.

"Моніторинг не завжди бачить деталі тієї злочинної корупційної схеми, в результаті якої особа отримує ці кошти. Тому, прогнозувати точну кількість обвинувачених, так і злочинів до цих схем дуже важко. Це залежить не стільки від НАЗК, скільки від органів досудового розслідування, які надалі розслідуватимуть ці обставини", - зауважив він.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті