Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 16 июня 2024
17:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств поселились «Квіти Придніпров'я»

|«« «« »» »»|

Под таким названием в Доме искусств (ул. Философская, 23) открылась яркая персональная выставка никопольского художника Константина Поддубка.

Константин Поддубко участвует в художественных выставках в Украине и за рубежом с 1989 года. Для художника это – особая, 20-я, юбилейная персональная выставка!

О ней и ее авторе Городскому сайту любезно рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«У рамках проєкту підтримки митців-переселенців «В обіймах Дніпра» у нашому Будинку мистецтв відкрита персональна виставка художника із Нікополя КОСТЯНТИНА ПОДДУБКА «Квіти Придніпров’я». У зв’язку з бомбуванням Нікополя та Нікопольського району Костянтин вимушений був переїхати до нашого міста Дніпра.

Творчий шлях професійного художника Костянтина Поддубка цікавий тим, що в своїх персональних виставках він завжди намагався представляти глядачу творчі пошуки у різних техніках і зміг заявити про свій особливий стиль.

В експозиції цієї двадцятої персональної виставки представлена маленька частина творчих робіт автора, який навіть у такий важкий час для української спільноти перебуває у пошуках гармонії та краси. У його квіткових композиціях відчувається романтична натура художника, що прагне змінити світ на краще, спонукати інших замислитися над життєвими цінностями, серед яких любов до природи рідної України. Розмаїття квітів створене з таким смаком, що зворушує людей будь-якого віку і надихає глядача на прекрасне.

Не зважаючи на дуже жарку погоду, автора прийшли привітати колеги-художники, шанувальники образотворчого мистецтва, митці-вимушені переселенці, юні художники. Відкриття пройшло в дружній теплій атмосфері. Свої враження від виставки висловили мистецтвознавець, професор «Дніпровської політехніки» Олена Годенко, народний художник України В’ячеслав Данилов, художник із Сєвєродонецька Борис Романов, арт-директор проєкту «Никополь как судьба» Лілія Поддубко, директор Будинку мистецтв Людмила Діннік.

Костянтин Поддубко бере активну участь у різноманітних виставках в Україні та за її межами з 1989 року. У 1995 році прийнятий до лав Національної спілки художників України. Він - призер Міжнародного бієнале «Марина» (Одеса, 1998, 2000), Міжнародного бієнале мініатюри (Чорногорія, 2003, 2005), міжнародного бієнале акварелі в Сербії, де двічі отримував відзнаки.

Автор володіє різними художніми техніками і радує шанувальників своїм особливим образним світом-світом романтики, чистоти і добра. Реалізував свій талант у монументальному мистецтві, продовжує творити у живописі, графіці, експериментує у змішаних техніках.

Предметом інтересу, витоком багатьох художніх робіт для художника була і незмінно залишається природа української землі, зокрема Придніпров’я. В експозиції ви зможете побачити квіткові композиції, де вас привабить багата кольорова палітра художника: від яскравих, насичених фарб до ніжних кольорів і напівтонів. З любов’ю автор запрошує нас побачити красу, на перших погляд в звичайних, скромних квітах поля, городу, саду, але таких чарівних і неповторних витворах матінки-природи».

Фото – Владимир Ожуг и Николай Мякшиков.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте