Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько 1 500 маленьких дніпрян і дітей ВПО відвідали літні майданчики у Дніпрі за перші дві зміни

|«« «« »» »»|

Змістовне дозвілля маленьких дніпрян та дітей ВПО під час літніх канікул. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов.

Сьогодні директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла, яка є черговою по місту, відвідала літній майданчик на базі Міського палацу дітей та юнацтва.

Це майданчик денного перебування, в якому діти долучаються до майстер-класів, творчих занять, квестів, естафет, конкурсів, спортивних заходів, екскурсій тощо.

Сьогодні, у день закриття третьої зміни, для вихованців літнього майданчика у палаці організували пізнавальну лекцію про мінну безпеку. Провели її фахівці Дніпровського управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. Діти більше дізналися про професію рятувальника, змогли спробувати себе у цій ролі на водноспортивній базі.

«Літні майданчики для дніпрян та дітей ВПО цьогоріч організували на базах закладів позашкільної освіти на 22 локаціях. За першу та другу зміни такі майданчики відвідали близько 1 500 дітей, із них 144 – які до нас приїхали з інших регіонів через війну. Дітки усі гуртом займаються. Проходить гарний процес інтеграції: вони знайомляться, обмінюються контактами, починають товаришувати у соціальних мережах. Це і позитивно сприяє комунікації з родинами. У нас є заклади, які проводять сімейні заходи, тобто не лише для дітей, а й батьків. Словом, приділяємо увагу усім діткам. Цілком щирий підхід до всіх. На локацію цього літнього майданчика запросили сьогодні рятувальників. Це була наче ознайомча місія, щоб діти знали, як реагувати, наприклад, у разі виникнення пожежі, як користуватися вогнегасником. В ігровій формі з ними проговорювали, як вони мають себе поводити. Дітки могли посидіти у машині пожежних. Це викликало у них гарні емоції», – прокоментувала Дар’я Біла.

«На жаль, наші дітки живуть в умовах повномасштабної війни, і наше завдання виховувати свідоме покоління, яке зможе захистити себе та своїх близьких. Для цього організовуємо пізнавальні лекції, запрошуючи різних гостей. Сьогодні рятувальники розповіли про протипожежну безпеку. Дітки мали змогу сфотографуватися, «помацати» пожежну машину, працювали з пожежним краном та спробували себе в ролі рятувальників. А ще їм розповіли про мінну безпеку», – зазначила заступниця директора Міського палацу дітей та юнацтва ДМР Євгенія Кремена.

А на закриття третьої зміни літнього дитячого майданчика «Літо Лідера», який організували в клубі «Романтик», запросили співробітників патрульної поліції.

«Патрульна поліція серед іншого розповіла дітлахам про правила дорожнього руху. Вони мали змогу посидіти у поліцейській машині, приміряти бронежилет, сфотографуватися з поліцейськими, поспілкуватися з ними», – каже Дар’я Біла.

Упродовж 3-х змін дитячого майданчика «Літо Лідера» для вихованців організовували змістовне дозвілля.

«Долучали наших викладачів-педагогів з різних напрямів. Серед іншого це і хореографія, спорт, танці, вокал тощо. А сьогодні до нас завітали гості – представники патрульної поліції, які розповіли нашим вихованцям про правила дорожнього руху.

Також для дітей організовували екскурсії до рятувальної частини ДСНС, тролейбусного депо. Дітям дуже сподобалося», – ділиться директор закладу позашкільної освіти «Дитячо-молодіжний центр «Лідер»» Дніпровської міської ради Роман Нечепурук.

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту проінспектувала і укриття у школі № 134 (вул. Шолохова, 17).

«Воно розраховане на 1 509 осіб і відповідає відповідним умовам для тимчасових укриттів. Вогнегасники, аптечка, кімната матері й дитини. А ще є тут локації як для дітей молодшої школи, так і доросліших. Є декілька входів/виходів. Словом, питання безпеки тут стоїть на першому місці», – резюмує Дар’я Біла.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті