Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
03:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі оголосили переможців 10-го Чілдрен Кінофесту

У Дніпрі оголосили переможців 10-го Чілдрен Кінофесту

У Дніпрі пройшов 10-й Чілдрен Кінофест. Це найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків. На ньому оголосили переможців кіноконкурсу. Серед них і юний дніпрянин, який представив найкращий анімаційний фільм.

Про це Відкритому розповіла координаторка Чілдрен Кінофесту у Дніпрі Інна Шинкаренко.

За 10 років існування Чілдрен Кінофесту його відвідали понад 250 тисяч глядачів. Від започаткування кіноконкурсу було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.


“Чілдрен Кінофест створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. У Дніпрі він розпочався світовою прем’єрою картини «Джура-королевич» з українськими кінозірками. В межах фестивалю вже всьоме обираються найкращі стрічки, зняті дітьми. У фінал Дитячого кіноконкурсу пройшов 21 фільм, це понад 100 заявок від дітей із різних куточків України та тимчасово переміщених за кордон. Подавалися стрічки різних жанрів: мелодрама, пригоди, вестерн тощо. Серед тем, яким присвятили свої картини юні режисери та режисерки — війна, екологія, любов і дружба, а також майбутнє” – розповідає Інна Шинкаренко.

Цього року Ґран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування отримала іспанська комедія «Душа команди». Стрічка набрала максимально – 4,69 бала з 5. Серед учасників Чілдрен Кінофесту, Ґран-Прі здобула анімаційна робота «Вниз по скелі» 13-річного Матвія Глазунова з Мукачева, Закарпатська область. Він отримав нагороду в розмірі 10 000 грн.

Приз глядацьких симпатій та нагороду у розмірі 7 000 грн отримала анімація «Подорож до Кукурудзяної країни» – про сповнену небезпек мандрівку команди друзів, режисера Крайового Назара, 13 років, м. Черкаси.

Найкращий анімаційний фільм у категорії 11-14 років «У пошуках нового елемента» – фантастична стрічка про космічну експедицію до нововідкритої планети режисера Білика Михайла, 12 років, м. Дніпро. Найкращий анімаційний фільм у категорії 7-10 років «Казка про Галушку» – історія про пошуки свого місця у житті від режисерки Мирослави Троцької, 8 років, м. Полтава.

Найкращий ігровий фільм у категорії 7-10 років «Червона Шапка» – сучасний погляд на класичну казку режисера Влада Потатуєва, 10 років, м. Вінниця.

Найкращий ігровий фільм у категорії 11-14 років «Біженці з моря» – про весняну риболовлю, яка обернулася неочікуваною зустріччю, режисера Ярослава Булгакова, 12 років, м. Фастів Київської області. Четверо цих учасників отримали грошові призи – по 5 000 гривень.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті