Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині 11-річна дитина отруїлася мухоморами

На Дніпропетровщині 11-річна дитина отруїлася мухоморами

На Дніпропетровщині протягом кількох днів зареєстровано 2 випадки отруєння дикорослими грибами.

У першому випадку постраждала дитина 11 років: хлопчик самостійно замовив гриби «мухомори» через інтернет-мережу та вживав їх у сушеному меленому вигляді. Перші клінічні прояви з’явилися через годину після вживання грибів у вигляді галюцинацій, сухості у роті, блювоти, запаморочення. По медичну допомогу батьки хлопчика звернулися за 3 години після появи у нього перших симптомів отруєння. Дитину госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні № 6 у Дніпрі у стані середньої важкості з діагнозом «отруєння дикорослими грибами». Наразі хлопчик перебуває на лікуванні.

У другому випадку постраждала жінка 61 року, яка вживала з її слів дикорослі гриби типу «лисички» чи «говорушки», зібрані у лісосмузі Таромського у Дніпрі. Перші клінічні прояви – блювота, запаморочення, пронос. По медичну допомогу жінка звернулася аж на четверту добу після появи симптомів отруєння у важкому стані. Наразі постраждала перебуває на лікуванні у КНП «ДМКЛ № 4» ДМР. У січні поточного року вже був зареєстрований випадок отруєння дикорослими грибами. Тоді постраждав чоловік 67 років, що вживав відварені після заморожування гливи, які збирав власноруч ще у жовтні 2022 року у лісосмузі с.Русаково Синельниківського району. Першими симптомами отруєння були: багаторазова блювота, оніміння кінцівок рук та ніг. По медичну допомогу постраждалий звернувся наступного дня після перших клінічних проявів отруєння та був госпіталізований у важкому стані до КЗ «Першотравенська ЦМЛ» ДОР. За 2022 рік по Дніпропетровській області зареєстровано 10 випадків отруєння дикорослими грибами, у результаті чого постраждало 12 осіб, зокрема 3 дітей. На жаль, через вживання дикорослих грибів 1 дитина 8 років померла. Усі хворі вживали в їжу дикорослі гриби, зібрані власноруч, у вареному, смаженому та/або консервованому вигляді. Після звернення по медичну допомогу постраждалі були госпіталізовані переважно у важкому стані та у стані середньої важкості. Стан здоров’я, як правило, обтяжувався несвоєчасним зверненням по медичну допомогу та самолікуванням. До відома: у 2021 році по області зареєстровано 4 випадки отруєння дикорослими грибами, постраждало 4 осіб, зокрема 1 дитина (дитина 9 років померла). Незважаючи на те, що Держпродспоживслужба постійно нагадує населенню про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів, люди продовжують ризикувати не лише власним здоров’ям і навіть життям, але й наражають на небезпеку своїх рідних, особливо дітей. Щороку в Україні фіксується до 200 випадків отруєння дикорослими грибами. На жаль, нерідко труються діти. Унаслідок отруєння грибами минулого року померли 21 дорослий і 5 дітей.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Плата За СВО В Афгане  (06.07.23 10:53): Мальчику надо в суд подать за то, что товар был без понятной инструкции. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті