Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Трьом мешканцям Дніпропетровщини повідомили про підозру за розміщення публікацій із пропагандою комуністичного режиму

Трьом мешканцям Дніпропетровщини повідомили про підозру за розміщення публікацій із пропагандою комуністичного режиму
Фото: dp.npu.gov.ua

Двох чоловіків та жінку, які у соцмережах підтримували окупантів, викрили у містах Дніпро, у Нікопольському та Кам’янському районах.

На власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі вони розміщували антиукраїнські дописи з фотографіями, які містять символи комуністичного режиму. Відповідно до закону, публічне поширення такої символіки в Україні заборонено.

58-річну жительку Дніпра встановили поліцейські за інформацією СБУ.

59-річний мешканець Кам’янського району розміщував дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму та поширював заклики на підтримку країни-агресора.

У Покрові Нікопольського району поліцейські викрили 66-річного чоловіка, який агітував за комуністичний режим та публікував фотографії з атрибутами і лідерами тоталітарного режиму.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті