Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 27 червня 2024
18:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Для нас важливий досвід колег-британців, але і їм є чому повчитися у нас», – військовий капелан із Дніпра Дмитро Поворотний

«Для нас важливий досвід колег-британців, але і їм є чому повчитися у нас», – військовий капелан із Дніпра Дмитро Поворотний

10 військових капеланів вперше пройшли двотижневе навчання у Великій Британії. Серед них – капелан із Дніпра, священик ПЦУ Дмитро Поворотний.

У програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» духовний наставник багатьох дніпрян розповів про стажування українських капеланів в Департаменті капеланів Королівської армії Великої Британії.

Як каже Дмитро Поворотний, українські капелани дізналися багато від британських колег про надання опіки, духовної підтримки та моральних настанов під час військових операцій та у період повоєнної відбудови.

«Нам є чому повчитися у британців, але і їм є чому повчитися у нас. Інститут капеланства у Великій Британії сягає 16 століття, саме тоді там був офіційно призначений перший військових капелан. Напрацювання колег, їхні підходи та традиції – для нас надзвичайно важливі. Втім, такого досвіду повномасштабної війни, яка зараз триває в Україні, британці не знали з часів Другої світової. Тож, ми змогли обмінятися не тільки досвідом, а й духовними практиками підтримки військових наших країн», – розповів Дмитро Поворотний.

Як зазначив священник, сьогодні військовий капелан в Україні – це військовослужбовець, який потребує спеціальної підготовки та опікується підтримкою бойового духу бійців.

Наразі в українському війську існує велика потреба у капеланах, яка поступово заповнюється представниками різних релігійних організацій. Закон «Про Службу військового капеланства» переводить служіння на професійний рівень, і, що не менш важливо, гарантує військовим капеланам соціальний захист від держави, відзначив він. Докладніше – у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (15)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  На Дніпропетровщині відзначили переможців обласного етапу військово-патріотичної гри «Джура» (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті