Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 16 июня 2024
14:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Галерея АртСвит приглашает на выставку киевских мастеров графики

Галерея АртСвит приглашает на выставку киевских мастеров графики

23 июня в 19 часов в галерее АртСвит (Крутогорный спуск, 21-а) состоится открытие выставки Киевской мастерской графики etchingroom1 «Зупинка».

Вход на выставку – бесплатный.

Выставка будет экспонироваться до 23 сентября.

Подробней о выставке и ее авторах в галерее АртСвит рассказали:

«Цим проєктом художниці офортної студії Анна Ходькова та Крістіна Ярош продовжують свої роздуми про відчуття самотності людини в середовищі міста, її стан розгубленості.

Центральним образом рефлексій є зупинка громадського транспорту, що ніби штурвал допомагає триматися визначеного курсу в шаленому потоці буденності, інколи дещо хаотичному. Це про орієнтацію в просторі та часі, зрозуміла точка в будь-якому місці, навіть незнайомому.

А що відбувається, коли зупинка втрачає ці властивості — якщо всі знайомі маршрути більше не дійсні, а розклад руху щез із табло? Мисткині зосереджують свою увагу на зламі звичної реальності, поширюючи його на все наше буття: крамниці та ресторани, комунальні установи, маршрутки, люди і цілі міста — працюють за якимось чітким графіком. Якщо той раптом зникне, тоді відчуття спустошення, розгубленості стають неминучими.

Цю ідею втілює сама назва виставки: зупинка — не лише фізичний об’єкт, а ще й відсутність руху, завмирання звичного життя через певні обставини непереборної сили. Наразі цей стан знайомий майже кожному/-ній. Та коли зупинка вже й трапилася на шляху, то нею, мабуть, варто скористатись — чи то для відпочинку і роздумів, або ж для пошуку альтернативних горизонтів.

etchingroom1 — офортна студія у Києві, заснована художницями Крістіною Ярош та Анною Ходьковою у 2016 році.

Працюють в техніці офорту, також створюють мозаїки та інсталяції.

Студія бере участь у виставках за кордоном і в Україні, в тому числі й в галереї Артсвіт — в 2019 мисткині представили виставковий проєкт «Кордони існування», а в 2021 відкрили виставку під назвою «В ПОНЕДІЛОК».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте