Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
02:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре почтят память художника Петра Магро

В Днепре почтят память художника Петра Магро

Сегодня, 21 июня в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23) в рамках проекта «Вшанування визначних митців Дніпра» пройдет творческая встреча в память об известном художнике Петре Ивановиче Магро. Начало встречи – в 11.00.

Завтра, 22 июня, исполняется 105 лет со дня его рождения. В честь этой даты всех художников и ценителей прекрасного Дом искусств приглашает на встречу в память об этом художнике, патриоте нашего города, ветеране Второй Мировой войны.

Подробней об этом рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«ШАНОВНІ ДРУЗІ!

Запрошую вас до Будинку мистецтв 21 червня на 11.00 щоб у рамках проекту «Вшанування визначних митців Дніпра» згадати нашого земляка, народного художника України, воїна ПЕТРА ІВАНОВИЧА МАГРА. 22 червня йому виповнилося б 105 РОКІВ від дня народження. Талант Петра Івановича – яскрава сторінка в образотворчому мистецтві кінця ХХ-початку ХХІ сторіччя не тільки на Придніпров’ї, а й у всій Україні.

Народився митець 22 червня 1918 року в селі Волоському Катеринославської губернії в сім’ї столяра. Спостерігаючи за сусідом, що заробляв на життя копіюванням живописних полотен, юний Петро твердо вирішив стати художником і вступив до художнього училища. Вчитися Петрові поталанило у знаного художника, учня І.Рєпіна Михайла Паніна. Та реалізувати отримані знання завадила війна. Пройшов всю війну у складі І-ї Повітряної Армії від першого дня, 22 червня, до перемоги. На фронті створює графічні цикли воєнних буднів. Нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, багатьма медалями.

Починаючи з 1948 року, П.І. Магро бере активну участь у різних художніх виставках:обласних, республіканських, всесоюзних. У творчості художника однією з важливих тем стала тема війни, у рішенні якої він підкреслює героїзм та відвагу простого солдата. Ця тема вирішується художником у техніці кольорової та чорно-білої ліногравюри. Перше визнання Петра Магра як митця - участь у художній виставці, присвяченій перемозі над фашистською Німеччиною.

У творчому доробку художника твори у різних видах. Він блискуче оволодів практично всіма графічними техніками: туш, перо, пастель,олівець, ліногравюра, літографія. У живописних полотнах присутні всі жанри: пейзаж, портрет, натюрморт, жанрова картина.

Роботи Петра Івановича були відомі не тільки в Україні. Він був одним із перших українських художників, роботи якого побачили мешканці Великобританії: у 1997 році - на груповій виставці поряд з роботами відомих художників Т.Яблонської та Г.Шишко, у 1998 році – на персональній виставці в Шотландії, у 1999 році – на вернісажі в Лондоні.

Творча спадщина митця є, безумовно, цінним внеском в скарбницю образотворчого мистецтва. Картини художника зберігаються в художніх музеях Дніпра, Донецька, Луганська, Кривого Рога, в приватних колекціях України, Англії, Франції, Німеччини, Канади.

Згадаймо визначного художника, воїна і громадянина Петра Івановича Магра!».

Фото – Дом искусств. 








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте