Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
17:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский жилой комплекс «Моцарт» получит фантастическую подсветку

Днепровский жилой комплекс «Моцарт» получит фантастическую подсветку

Этот новый ЖК по улице Короленко, 2-к продолжают строить завидными темпами даже во время Большой войны.

Как отмечают инвесторы строительства ЖК MOZART, в основу концепции этого комплекса положена известная фраза Гете о связи архитектуры и музыки. В «Фаусте» Гете называл архитектуру музыкой, застывшей в камне.

Вскоре этот комплекс по вечерам получит новый, музыкальный и несравненный вид. На нем будет установлена система сложной и очень интересной вечерней подсветки, которую разработала и установит известнейшая днепровская фирма «Эксполайт».

«С наступлением сумерек фасад строения преобразуется в нотный лист: параллельные полосы межэтажных перекрытий служат нотной основой для узора из световых нот. Эффект оставит незабываемое впечатление!» - заверяют инвесторы строительства.

А вот что о подсветке этого комплекса рассказал арт-директор фирмы «Эксполайт» Николай Каблука:

«Головною ідеєю та фішкою цього об’єкту є те, що з настанням сутінків фасад будівлі перетворюється на нотний аркуш: паралельні лінії міжповерхових перекриттів слугують нотним станом для візерунка зі світлових нот.

Спеціально для цього проєкту наша команда розробила кастомні світильники, які працюють, приймаючи форму ноти на нотному стані. І цих світильників в невеликій присутності на фасаді, по-перше, достатньо, щоб проявити архітектуру, а по-друге - кількість самого світла мінімальна, щоб створити комфортні умови для мешканців.

Окрім світильників прихованого світла, також ми використовували елегантне ковзне світло, яке проявляє благородний матеріал фасаду краще, ніж пряме світло.

Принципово закладали освітлення таким чином, щоб проявити текстури клінкерної плитки, особливості заокруглень форми та ажурну кладку фасаду.

Фасадні рішення тут опрацьовуються спільно з благоустроєм житлового комплексу. Частина підсвітки фасаду виконує ,окрім декоративної ролі, за рахунок відбитого світла, й функцію освітлення території. А інші елемент виконані в мінімалістичному стилі з акцентом на приховане, нерівномірне і контрастне світло, щоб створити затишну атмосферу маленького парку біля будинку.

Фінальні штрихи, як завжди, ще будуть налаштовуватися програмуванням і балансування яскравості кожної з груп, щоб скласти оптимальну композицію на фасаді. Щоб ефект був бездоганним, ми завжди робимо світло керованим, складаючи правильну ієрархію.

Це як в злагодженому оркестрі з диригентом : основні елементи, фасадні деталі, акценти на входах, паркова територія — кожен інструмент повинен грати в певний момент з певною гучністю.

Отже, вітаю замовників та команду з завершальними етапами та введенням в експлуатацію ЖК Моцарт. Рухаємося вперед, тому що СВІТЛО НЕ ЗУПИНИТИ!».

Иллюстрации со страницы Николая Каблуки.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Тарас  (21.06.23 08:54): Комплекса ещё нет, а подсветка уже есть! Действительно фантастика. Ответить | С цитатой
Геннадий Олегович  (20.06.23 00:15): Это, наверное, жители обратились в Громадську раду, а Корбан мгновенно отреагировал. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (17)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (16)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте