Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
11:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сергей Гордиенко взошел на Говерлу и установил новый рекорд Украины

Сергей Гордиенко взошел на Говерлу и установил новый рекорд Украины

Покорив наивысшую гору Украины, путешественник из Днепра преодолел половину пути своей экспедиции.

Напомним, что его пеший поход «Україна – фортеця європейської свободи» стартовал в нашем городе в марте. Его маршрут пролегает из Днепра до Говерлы и обратно. По пути Сергей Гордиенко делает остановки в разных городах и поселках нашей страны, рассказывая о своем опыте походов и о несгибаемом мужестве всех украинцев.

Вчера Сергей Иванович взошел на Говерлу, устроив там очень необычное действо.

Подробней об этом он рассказал сам:

«СЕРГІЙ ГОРДІЄНКО НА ВЕРШИНІ ГОВЕРЛИ ВСТАНОВИВ НОВИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ!

Як ми вже неодноразово писали, протягом цієї мандрівки Україною Сергій Іванович всюди, де тільки його запрошували, читав благодійні лекції. Що й не дивно – адже ж він не лише всесвітньовідомий мандрівник, а ще й вчений-дослідник, доцент Київського університету туризму, економіки і права. Причому, виступав перед будь-якою аудиторією: чи перед дітьми в маленькій сільській школі, чи перед студентами в урочистих старовинних університетських залах, або в центрі незламності перед згорьованими біженцями, або перед солдатами на узбіччі шосе, де колонна героїв-військовиків зупинилась на короткий відпочинок… 

І от, вже на підході до Говерли, прийшла до нього отака несподівана думка: а що як прочитати лекцію і… на вершині головної гори України?! 

- Ніхто цього не робив там до нас? Ну то й що! Значить, будемо перші! – аж засміявся своїй вигадці Сергій Іванович. – Нам не звикати проторувати нові стежки! В усьому! Дарма – чи це неходжена ще снігова пустеля десь в Антарктиді, чи в педагогічній практиці. Аби була аудиторія, а мої лекційні «конспекти» завжди при мені – у голові (а про унікальну пам’ять С.І. Гордієнка вже давно ходять легенди – прим. автора).

Кинув пан Гордієнко телефонний клич (приєднатися до сходження на Говерлу, та ще й послухати там його розповідь) по своїх давніх друзях, а також по нових – з якими познайомився зараз, долаючи маршрут нинішньої експедиції. 

Першими радо відгукнулися дітлахи і молоді люди: вихованці гуртка військово-патріотичного спрямування «Сармат» Ямпільського міського Будинку дитячо-юнацької творчості, що на Вінниччині (керівник – відомий тренер, заступник голови Вінницької обласної федерації рукопашного бою Федір Михайлович Водянюк), студенти-географи Чернівецького національного університету, а також дорослі – побратими-рухівці, друзі з Українського товариства німців «Відергебурт» та інші.

І от сьогодні, коли Господь подарував хоч пів доби бездощової (правда, натомість з густим туманом), увесь цей гурт – Гордієнко і Ко – благополучно зійшов на вершину Говерли! Де усі, як у винагороду, й прослухали цікавезну, не скучну лекцію-бесіду видатного українського мандрівника-експедиціонера.

До речі, напередодні дізналися про цей неординарний захід і в дирекції Національного проекту «Книга рекордів України».

Зацікавилися. А вчора по обіді – коли незвичайний лектор зі своїми слухачами (найменшому 7 років, а найстаршому – 64) спустилися до базового табору «Заросляк», – зареєстрували цей унікальний факт як рекорд України! З чим ми всі й поздоровляємо і самого Сергія Івановича, і всіх його друзів – що власними руками (а, вірніш, ногами) «написали» нову сторінку історії видатних досягнень нашої Вітчизни».

Фото со страницы Сергея Гордиенко. 




Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (15.06.23 14:16): Больше рекордов - хороших и разных!!

Я правильно понимаю, что сев играть в шахматы на крыше трамвая, можно претендовать на очередной рекорд?
Ведь никто ещё в шахматы на крыше трамвая не играл?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте