Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як космічні двигуни Макса Полякова здійснюють революцію в орбітальних польотах

Як космічні двигуни Макса Полякова здійснюють революцію в орбітальних польотах

На орбіті Землі вже 5 місяців успішно працює супутник SAT-1 від компанії EOS Data Analytics, заснованої нашим земляком Максом Поляковим.

Міський сайт повідомляв про запуск цього супутника і про перші фотографії планети, отримані з нього.

У перспективі цей супутник разом із ще шістьма становитиме ціле «сузір'я», яке забезпечить повний моніторинг планети для землеробства.

Окрім того, що SAT-1 став першим у світі цільовим космічним апаратом, призначеним для агромоніторингу, він вперше продемонстрував працездатність орбітального двигуна SPS-25, який виробляє компанія Space Electric Thruster Systems (SETS).

Як повідомляє сайт maxpolyakov.com, компанія SETS сама виробляє всі компоненти своїх електричних іонних двигунів та збирає їх в єдину силову установку. Це суттєво заощаджує і час, і кошти, необхідні для створення супутника з нуля.

Всі компанії, відповідальні за розробку супутників EOS SAT, вертикально інтегровані в межах групи компаній Noosphere, заснованої візіонером Максом Поляковим. Подібна організація робочого процесу дозволяє мінімізувати ризики, пов’язані з логістичними поставками, а також суттєво пришвидшити темпи виробництва супутників без шкоди для якості, що в підсумку позначається на зменшенні їхньої собівартості.

SETS активно залучає передові технології 3D-друку до створення своїх двигунів, що теж значно скорочує терміни їхнього виробництва. Розробка та збірка двигуна SPS-25 проводилася в Україні в умовах війни, після чого силова установка була направлена до цехів південноафриканської компанії Dragonfly Aerospace, де було здійснено монтаж іонного двигуна на супутник. Увесь процес створення SAT-1 тривав всього сім місяців, що майже наполовину менше від середньоринкового терміну конструювання подібних моніторингових супутників (1-1,5 року).

Вже у найближчому майбутньому нові типи електричних космічних двигунів можуть забезпечувати імпульс тяги космічного корабля (Delta-v), рівний 100 км/с, що відкриє людству унікальну можливість направити свої космічні апарати до найвіддаленіших планет Сонячної системи. Інноваційні двигуни, що виробляються у цехах компанії SETS, сьогодні стоять біля витоків цих дивовижних космічних подорожей.

Детальніше про це можна прочитати тут




Gorod.dp.ua на Facebook.


1 плюс 1  (14.06.23 22:58): Сделай лучше крылатую ракету для ЗСУ Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті