Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
00:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі пішов з життя видатний лікар-уролог Петро Федорович Карпов

У Дніпрі пішов з життя видатний лікар-уролог Петро Федорович Карпов

Після тривалої хвороби пішов з життя Петро Федорович Карпов (01.02.1937 р.н.) - Лікар медичних наук, професор, лікар-уролог найвищої категорії.

1972-1979 р. головний лікар міської клінічної лікарні №10.

1979-1986 р. головний лікар обласної лікарні ім. Мечнікова.

Працював лікарем. 1971–2006 – у Дніпропетровській медичній академії; від 1994 – професор кафедри урології; 2006–09 – зав. однойм. курсу Дніпроп. інституту традиц. і нетрадиц. медицини; від 2010 – у клініці сімей. медицини (Дніпропетровськ).

За життя опублікував 160 робіт, у тому числі 5 монографій, з діагностики та лікування урологічних хвороб. Одним із перших у Дніпрі запровадив ендоскопічні операції, успішно прооперував близько 10 тисяч пацієнтів. Його винаходами за методами діагностики та лікування пацієнтів за допомогою ендоскопічного обладнання користуються і сьогодні. Наукові дослідження: регенерація блукаючих нервів у післяоперац. період; стан білковотранспорт. функції шлунк.-кишк. тракту та її зв’язок із кишк. флорою при нирк. недостатності; застосування малокров. трансуретрал. ендоскопіч. методів лікування в урології (зокрема при сечокам’яній хворобі, аденомі передміхур. залози, пухлинах та ін.).

Основні праці:

К вопросу о селективной ваготомии при гастродуоденальных язвах // КХ. 1972. № 1 (співавтор); Комплексна оцінка стану шлунково-кишкового тракту хронічної ниркової недостатності // Урологія та нефрологія. 1991. № 4; Состояние кишечных механизмов при развитии почечной недостаточности. Дн., 1995 (співавтор); Ендоскопічне лікування каменів тазового відділу сечоводів // Укр. журн. малоінвазив. та ендоскопіч. хірургії. 2000. № 1 (співавтор).

Щирі співчуття рідним та близьким людям!

Прощання відбудеться 13.06.2023 о 14-00 в актовій залі старого хірургічного корпусу лікарні ім. Мечнікова.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте