Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 16 июня 2024
15:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Завтра в Днепре откроют выставку «Вишиванка для Перемоги»

Завтра в Днепре откроют выставку «Вишиванка для Перемоги»

Однодневная выставка авторских маскировочных сеток будет проходить во внешней экспозиции Музея АТО всего один день, 13 июня.

Эта выставка – дипломный проект выпускника Днепровского колледжа культуры Витольда Чабана. Этим проектом он стремится привлечь внимание жителей Днепр к тому, насколько для наших защитников на фронте незаменимы маскировочные сетки. И вдохновить еще большее людей помочь с плетением маскировочных сеток.

Вот что о выставке и ее авторе рассказали в культуры Днепровском колледже:

«Запрошуємо 13 червня відвідати одноденну виставку авторських сіток "Вишиванка для перемоги", яка проходитиме на зовнішній експозиції музею АТО.

Це дипломний мистецько-соціальний проєкт цьогорічного випускника відділення Менеджмент соціокультурної діяльності - Dnipro Art College Вітольда Чабана. 

Ним він хоче привернути увагу громадськості до того, наскільки важливими на фронті є маскувальні сітки, й спонукати дніпрян долучатися до їхнього плетіння.

"Я особисто бачу, що зараз дуже не вистачає робочих рук для виробництва сіток. У волонтерського об'єднання "Ангели оборони", де я працюю, дуже багато замовлень на маскувальні сітки від військових, вони готові їх "відривати з руками". Але, у порівнянні з минулим роком, приходить плести дуже мало людей", - каже Вітольд. 

Відвідувачі не лише побачать мистецькі сітки автора, які він присвятив українським містам-героям та їхнім відважним мешканцям, а й зможуть пройти майстерклас від ВО "Ангели оборони" й допомогти виготовити одну із сіток для наших захисників. 

У програмі заходу також показ 7-хвилинного фільму "Почерк" від автора виставки про життя одного з волонтерських штабів, який попри малу кількість робочих рук продовжує допомагати ЗСУ.

"Я якось підмітив, що, як здавна плетуть візерунки на вишиванки, так зараз - неповторні візерунки на сітках. Кожна людина має свою техніку та свій почерк, за якими можна відрізнити свою роботу з-поміж інших. Це і надихнуло мене на створення і сіток, і фільму", - розповів Вітольд».

Фото – Днепровский колледж культуры. 





Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте