Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
07:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Семінар програми «Українською, будь ласка», поновлення роботи художнього музею, фотозона до Дня вишиванки: інспекційний об’їзд чергової по місту

|«« «« »» »»|

Популяризувати український контент – одне із головних завдань програми «Українською, будь ласка», яку розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова.

Вісімнадцятого травня його заступниця, директорка департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко, яка цього дня є черговою по місту, перевірила виконання доручення мера, відвідавши семінар для керівників комунальних закладів загальної середньої та дошкільної освіти, інклюзивно-ресурсних центрів, закладів культури та спорту, батьківської громадськості. Масштабний захід зібрав понад сто осіб.

«На цьому семінарі зібралися педагогічні спільноти з різних напрямів, але їх усіх об’єднує удосконалення української мови, дотримання мовного законодавства. Був присутній і уповноважений із захисту державної мови. Презентували міську програму «Українською, будь ласка», напрацювання розмовного клубу від нашої «Освітньої траєкторії». А ще учасники заходу гуртом долучилися до онлайн-мосту з понад 200 закладами, які підпорядковані департаменту гуманітарної політики. Більше ніж 15 тис. учасників заспівали у прямому ефірі гімн України та пісню, яка за останній рік стала нашим другим гімном «Ой у лузі червона калина»», — розповіла Ксенія Сушко.

Водночас уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зазначив:

«Із повномасштабним вторгненням рівень переходу на українську мову є рекордним за усі роки нашої незалежності. У Дніпрі з’явилася одна з найперших міських програм, яка максимально сприяє тому, аби мешканці (представники різних галузей) мали можливість опанувати українську мову. Тому у Дніпрі динаміка переходу на українську — одна з найкращих в Україні. Сьогодні обговорили важливість мови в освітньому процесі. Ми усі повинні дотримуватися закону про мову і сприяти тому, аби наші діти мали не лише якісні освітні послуги, а й гарно володіли державною мовою».

Також під час інспекційного обʼїзду чергова по місту відвідала Дніпровський художній музей, який сьогодні відкрився після простою. Він не працював від початку повномасштабного вторгнення. Аби відновити його роботу, тут підготували найпростіше укриття, яке цілком відповідає нормам безпеки.

«В укритті серед іншого наявне резервне світло, вайфай, вбиральні, облаштовані місця для сидіння, є автоматична пожежна сигналізація тощо. Відкрився музей виставкою дніпровського художника Івана Коваленка. А вихідними тут проходитимуть заходи в рамках акції «Ніч у музеї». Тобто це буде одна з локацій музейного свята у місті», – підкреслила Ксенія Сушко.

Зі свого боку директорка Дніпровського художнього музею Тетяна Шапаренко додала:

«Запрошуємо дніпрян, гостей міста. Окрім виставки Івана Коваленка, яка працюватиме упродовж місяця, до уваги відвідувачів — виставка петриківського декоративного розпису. Плануємо проводити майстер-класи з нього. Декілька днів працюватиме ще виставка дніпровського художника Сергія Бурбели «Крим», яка присвячена кримсько-татарському народу. 20 травня наш музей також приєднається до заходів з нагоди Міжнародного дня музеїв».

А ще чергова по місту завітала на площу Героїв Майдану, де відкрили фотозону до Дня вишиванки з вишиваною мапою України, створеною закладами загальної середньої освіти Дніпра.

«Попри виклики часу, враховуючи бажання дітей, педагогів, усе ж вирішили провести захід. Тут сцена для селфі, розмальовані педагогами, школярами вишиванки, з яких склали мапу», — сказала Ксенія Сушко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті