Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
22:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В горсовете Днепра представили экспозицию редких архивных материалов

В горсовете Днепра представили экспозицию редких архивных материалов

Выставка посвящена теме подвига украинского народа во Второй Мировой войне.

Вчера Украина вместе со всем цивилизованным миром отмечала День памяти и примирения, почтив память погибших во Второй Мировой войне.

К этой дате в Днепровском горсовете подготовили специальную выставку, о чем сообщили следующее:

«З метою вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу у Другій світовій війні, управління архівної справи Дніпровської міської ради підготувало виставку архівних матеріалів.

В Україні День пам’яті та примирення відзначається з 2015 року, його символом є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Перші роки Другої світової війни були тяжкими для України, бо доводилося відступати, віддаючи ворогу рідну землю. Великих втрат було завдано місту Дніпропетровську. В окупації місто жило більше 3-х років (з 25.08.1941 по 25.10.1943 рр).

Населення зменшилось з 620 тис. до 77 тис. осіб. Зруйновано більшість інфраструктури міста (майже всі промислові підприємства, близко 40 відсотків міського житлового фонду, 17 шкіл, 50 дошкільних закладів, 28 лікувальних установ, ряд інших будівель).

25 жовтня 1943 року м. Дніпропетровськ був звільнений військами 3-го Українського фронту при підтримці авіації далекої дії під час Дніпропетровської наступальної операції.

Уже другий рік поспіль День пам’яті та примирення Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія. Здавалося, такий злочин вже не мав би повторитися у ХХІ столітті, але нині на нашу долю знову випав шлях у боротьбі за світле майбутнє».

Просмотреть всю экспозицию можно по следующей ссылке.

Фото – аппарат Днепровского горсовета.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте