Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
12:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як змінилось тваринне середовище Дніпропетровщини під час війни

Як змінилось тваринне середовище Дніпропетровщини під час війни

Війна вплинула на тваринне середовище Дніпропетровщини багатьма чинниками. Зокрема, це загибель фауни у зонах проведення бойових дій від розривів снарядів та прильотів куль. Також, наявне акустичне забруднення – гучні звуки канонад розлякують тварин. Отже, спостерігаються великі міграції, в тому числі й птахів.

Про це Відкритому розповів кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник природного заповідника “Дніпровсько-Орільський” Олександр Пономаренко.

Наприклад, птахи відчувають загрозу війни для себе на відстанях сотень кілометрів, тож вони активно мігрують. Це впливає на їх гніздування та успішність виведення пташенят.

“Серйозною проблемою також є забруднення грунтів. Значні площі територій заміновані, і підриваються не лише люди, а й тварини. Окрім того, велика частина земель перепахана снарядами – це з десятки кілограм різноманітних металів, які є екологічними забруднювачами.

Також, варто звернути увагу на серйозні та дуже небезпечні екологічні дії ворога щодо скидання рівня води у Каховському водосховищі. Там гинуть безхребетні внаслідок оголення грунтів. І це підриває кормову базу для промислово цінних видів риб. У той же момент, відбувається значне коливання рівня води у водосховищах, що знаходяться вище. І це вплинуло на умови зимівлі риб та гніздування навколоводних птахів. Підтоплення також додали проблем. У качок постраждала велика кількість кладок внаслідок підняття рівня води, значна частина птахів загинули” – говорить Олександр Пономаренко.

Може знадобитись 5-10 років щоб тваринний світ, який постраждав внаслідок війни, повернувся до стабільного існування.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті