Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Антимонопольний комітет дозволив передачу водоканалу «Дніпро – Західний Донбас» у власність громад Дніпропетровщини

Антимонопольний комітет дозволив передачу водоканалу «Дніпро – Західний Донбас» у власність громад Дніпропетровщини

Останнє слово за Кабміном. І Дніпроптерівщина вирішить питання водопостачання 300 тисяч мешканців області.

Антимонопольний комітет підтримав передачу водоканалу «Дніпро – Західний Донбас» з державної до спільної власності територіальних громад Дніпропетровщини. Це означає, що Дніпроптерівщина значно наблизилася до розвʼязання проблеми водопостачання в оселі близько 300 тисяч мешканців області в Синельниківському та Павлоградському районах.

Історія з ДЗД – давня. До повномасштабного вторгнення держпідприємство регулярно відключали від електроенергії через борги. Місцеві мешканці регулярно залишалися без води. Суттєво вплинути на ситуацію обласна рада не могла, бо не мала повноважень.

Тому обласна влада вирішила діяти рішуче. Два роки тому разом з народними депутатами розробили і подали до Верховної Ради законопроєкт про внесення зміни до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі з державної у комунальну власність цілісних майнових комплексів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Ініціатива спрямована на вдосконалення системи управління у сфері забезпечення водної безпеки держави, розширення можливостей органів місцевого самоврядування для забезпечення модернізації систем питного водопостачання та централізованого водовідведення.

Верховна Рада проголосувала «за», Президент підписав Закон. Антимонопольний комітет сказав своє слово.

"Тепер чекаємо на рішення Кабміну. Сподіваємось на позитивне, бо, отримавши «Дніпро – Західний Донбас» у спільну власність громад, Дніпропетровська обласна рада зможе модернізувати підприємство, робити необхідні ремонтні роботи, вирішити питання боргів", — каже голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Аналогічне рішення очікуємо і щодо ДП «Кривбаспромводопостачання».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Амурский  (02.05.23 18:37): У семи нянек дитя без глазу. Відповісти | З цитатою
гость  (02.05.23 15:56): И как же ни при одной предыдущей власти никто не додумался передать канал в собственность НЕСКОЛЬКИМ громадам? А управлять как будут? Как те лебедь, рак и щука из басни? В мире где-то есть примеры такого управления несколькими несвязными и не координируемыми между собой организациями?
Или кто-то решил под себя создать предприятие, которое и будет самым главным координатором деятельности громад? Землю уже раздерибанили, перешли на дерибан воды?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті