Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
12:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли новую галерею

|«« «« »» »»|

В Днепре торжественно открыли «Галерейний простір Dnipro Art College».

Новое галерейное пространство открыто на базе художественного отделения Днепропетровского колледжа культуры по адресу площадь Успенская, 14. Это отделение имеет собственное выставочное пространство, где раньше представляли свои новые работы студенты колледжа.

И вот теперь здесь открыто новое галерейное пространство, которое порадовало ценителей культуры экспозицией «Залізні митці», в которой были представлены полотна известных днепровских художников Сергея Бурбело, Василия Тевяшова, Леонида Антонюка и других. Также на выставке были представлены патриотические работы студентов-дизайнеров колледжа культуры.

Подробней об открытии галерейного пространства и новой выставке в Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури   рассказали:

«12 квітня у художньому відділенні коледжу урочисто відкрився "Галерейний простір Dnipro Art College". На вернісаж завітали представники органів міського самоврядування та громадських організацій, дніпровські митці та митці-переселенці, діячі культури.

Галерея розпочала роботу з експозиції "Залізні митці", до якої увійшли полотна відомих дніпровських художників Сергія Бурбела, Василя Тевяшова, Леоніда Антонюка, Микити Гладких, плакати й інсталяції студентів-дизайнерів, які висвітлюють дух боротьби українців під час війни.

"Ми прагнемо перетворити цей простір у навчальному закладі на класичну галерею. Щоб тут виставлялися не тільки наші студенти, як було раніше, а й художники з Дніпра, з усієї України, щоб відбувалися лекції та інші мистецькі, освітні заходи, відкриті для всіх охочих", – каже куратор проєкту, методист ДФМХКК Михайло Форостецький.

Оновити і пожвавити роботу галереї вдалося завдяки гранту від фонду "ІЗОЛЯЦІЯ – платформа культурних ініціатив", що фінансується ЄС.

Реалізація грантового проєкту триватиме по 5 травня 2023 р..

Щосереди та щосуботи усі охочі зможуть оглянути експозицію, попередньо зареєструвавшись: https://forms.gle/wGgHXjFr5UcEbEZD8

У межах проєкту у "Галерейному просторі Dnipro Art College" заплановані такі заходи:

20 квітня, 10:00, 13:00, 16:00 – онлайн лекції відомих українських митців Василя Одрехівського, Костянтина Зоркіна, Андрія Цоя "Мистецтво під час війни";

27 квітня, 12:00 – майстер-клас із петриківського розпису;

28 квітня, 12:00 – майстер-клас із офорту.

Вхід на події вільний, за попередньою реєстрацією».

Фото Сергея Дивеева, Натальи Рекуненко.  

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте