Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У лісах Дніпропетровщини побільшало диких звірів

У лісах Дніпропетровщини побільшало диких звірів

Це пов'язано зі сприятливими умовами для розмноження тварин та з міграцією до наших країв живності із зон бойових дій.

Детальніше про збільшення популяції диких тварин у лісах Дніпропетровщини Міському сайту розповіли у Східному лісовому офісі ДП “Ліси України”:

"Безпосередньо біля нашої області ведуться бойові дії, й тварини, уникаючи небезпеки, мігрують, пояснює провідний мисливствознавець Східного лісового офісу ДП “Ліси України” Олександр Олійник. Крім того, поменшало випадків паління сухостою, що теж позитивно відображається на чисельності. Під час зимового обліку спеціалісти зафіксували, що побільшало пернатої дичини, яка осіла на території Дніпропетровщини. Разом з тим виросла чисельність хижих м’ясоїдних тварин. Але епізоотична ситуація в області, в цілому, в нормі.

Побільшало й копитних тварин. Наприклад, в Царичанському районі відмічалося, що зустрічали навіть оленя благородного. Останнім часом цей вид був не характерним для нашої області, але в Царичанському районі це не поодинокі випадки. Мисливствознавець припускає, можливо вони мігрували з Сумської області через Полтавську.

Тварини-мігранти можливо деякий час переховуються, а потім далі мігрують з нашої області.

Взагалі, науково обґрунтований приріст копитних є нормальним у 25%. В деяких мисливських угіддях користувачі повідомляли про збільшення копитних на 30-35%. Втім спеціаліст запевняє, це не значне збільшення в рамках нормальної кількості.

Нагадаємо, полювання заборонено у зв’язку з воєнним станом. І хоч торішній мисливський сезон не проводився, популяція всіх тварин — згідно з науковими нормами. Надлишків не виявлено.

Наразі спеціалісти більше приділяють увагу контролю, моніторингу хижих м’ясоїдних тварин, аби не було випадків сказу. У дикій природі сказ в нашій області останнім часом не виявлено. Були деякі прояви в Новомосковському районі, але в сільському угідді, домашня собака. Поки це єдиний офіційно зафіксований випадок. У дикій природі поки не зафіксовано проявів".


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті