Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

По-сусідству з лінією фронту: очільник Дніпропетровщини Сергій Лисак відвідав Синельниківський район

|«« «« »» »»|

Понад 200 пошкоджених житлових будинків. Приватних і багатоповерхових. Понівечені ворожими снарядами фермерські та транспортні підприємства. А ще – навчальні заклади. Таких на Синельниківщині сім. З них дві школи не підлягають відновленню.

Повномасштабна війна кардинально змінила «обличчя» тутешніх громад. Втім все понівечене треба відновлювати, зазначив очільник Дніпропетровщини Сергій Лисак під час робочої поїздки до району.

«Сьогодні відвідав Синельниківщину. Враження складні, – поділився начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – Велика частина району перебувала під артилерійськими обстрілами. Долітає і нині. Багато зруйнованого. Чимало треба відбудовувати».

Неабияк ворог нашкодив одній зі шкіл Великомихайлівської громади. Влітку вгатив ракетою по подвір’ю. Фасад встояв, а от вікна не витримали.

«Була у той момент на робочому місці. Вибухнуло гучно. Ракета впала у клумбу. Можливо, це нас і врятувало. Утворилася вирва глибиною у 7 метрів, у діаметрі – 5,5, – пригадує директорка навчального закладу Ярослава. – Глибу асфальту вирвало вибуховою хвилею і закинуло до класу на третій поверх. Повністю зруйновані кабінети фізики та хімії. Пошкоджені вікна, стеля, подекуди – підлога».

До повномасштабної війни щодня на уроки сюди поспішало понад 200 дітей. Нині зустрічаються виключно онлайн. Вчителі ж сподіваються на відновлення. До того ж тепер, це єдина школа у громаді. Іншу зруйновано вщент.

«Там навчалося тільки 60 учнів. Думаю, будемо переводити їх до школи, яка вціліла. Після «прильоту» її частково відновили. Громада і люди полагодили дах», – сказала начальник Синельниківської РВА Світлана Назарчук.
Затягувати з підготовкою до відновлення не варто. На цьому під час зустрічі з головами громад акцентував очільник Дніпропетровщини Сергій Лисак. Також просив звернути увагу на стан доріг.

Загалом, Синельниківський район – найбільший в області. У ньому 19 громад, чотири з яких визнані територіями ведення бойових дій. Це Великомихайлівська, Маломихайлівська, Новопавлівська та Покровська.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті