Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
22:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре откроют секреты банков и денег Екатеринослава

В Днепре откроют секреты банков и денег Екатеринослава

14 марта в нашем городе проведут бесплатную пешеходную экскурсию, на которой расскажут и покажут о традициях и секретах банковского дела нашего города.

Первый банк в Екатеринославе появился 160 лет назад, в 1863 году. С тех временем банковское дело в нашем городе развивалось стремительно, но не очень предавало это развитие огласке. Ведь деньги, как известно, любят тишину.

Открыть многие секреты этой сферы жителям и гостям Днепра предлагают 14 марта на новой бесплатной экскурсии. Ее проведет известная сертифицированная гид Днепра Марина Рябова, которая предлагает присоединиться к экскурсии всем желающим:

«У наш час навить діти не уявляють життя без грошей та банків.

Тому наша пішохідна екскурсія саме про це. Перший банк з'явився у Катеринославі у грудні 1863 року майже 160 років тому. «Катеринославські губернські відомості» сповістили мешканців міста про початок роботи установи. Розташувався банк у будинку на центральному проспекті і мав основний капітал 50 тис. руб.

До наших часів з кінця 19 сторіччя зберіглося приміщення Міського Банку (пр.Д.Яворницького,47) і Держбанку по вул. Казанській (Михайла Грушевського) де зберігаються цікаві експонати, що розповідають про становлення фінансової системи нашого краю, Будинки Губернатора і Шишмана. Відділення Нацбанку у Дніпропетровській області на розі пр. Яворницького і вул. Воскресенської, «Банк під імперською короною» з 1912 р. він же у минулому офіс Санкт-Петербурзького міжнародного комерційного банку мав багаторічну історію. Банки у нашому місті були розташовані у найкрасивіших будинках і визнані пам'ятками історії і архітектури.

Родзинка екскурсії - відвідування Експозиції «Валюти світу», « Монети світу» і Виставки «Україна. Валюта» Університету Митної Справи і Фінансів, де представлені монети 5 континентів світу, 193 країн, які входять до ООН, а також досліджена історія становлення української валюти зі стародавніх часів до сучасності . Колекційні монети, випущені Нацбанком України за 5 років до 2023 року включно.

Як працює сучасний банк нам покажуть у Акціонерному ПАТ « Укргазбанк» (Челюскіна,12) та ще багато того, що вас здивує. Екскурсія буде цікава як дорослим, так і дітям, і навить фахівцям фінансової галузі як тематична.

Тривалість 2,5 - 3 години. З 12.00 до 15.00. Протяжність 1,5 км. Мова проведення: українська. Безкоштовна.

Початок: Університет Митної Справи і Фінансів, вул. Володимира Вернадського 2/4 (Центральний вхід).

Закінчення: На Акціонерному ПАТ « Укргазбанк» Челюскіна,12».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте